Peter Štrbo Rôzne

Večianski zboristi majú svoje občianske združenie

Zbor Sv. Rodiny uzrel svetlo sveta v auguste 2008. V súčasnosti má 13 členov, ktorí sa chcú neustále zlepšovať a radi privítajú aj nových členov. V minulom roku založili členovia zboru občianske združenia a rozširujú svoje aktivity.

Noví členovia sú vítaní

„1. augusta 2008 len zopár z nás našlo odvahu, neváhalo použiť svoje „zlato v hrdle“ a stalo sa súčasťou speváckeho zboru Sv. Rodiny vo farnosti Šaľa – Veča. Darom speváckeho zboru bola modlitba prostredníctvom hudby a spevu. Náš zbor môžete počuť a vidieť na sv. omšiach a počas cirkevných sviatkov,“ povedal Marek Molnár, predseda OZ Zbor Sv. Rodiny. „Pravdou je, že aj keď sa niekedy na prvý pohľad zdá, že piesne, ktoré spievame, sú náročné, nie vždy je to tak. Nakoľko nie sme v tejto oblasti profesionáli, náš spev si vyžaduje ochotu obetovať niečo zo svojho voľného času na pravidelných nácvikoch,“ doplnil. Zbor má v súčasnosti trinásť členov, ktorí radi privítajú všetkých, čo majú odvahu pridať sa, aby mohli lepšie hrať, lepšie spievať a rásť na kvalite ducha.

Vznik občianskeho združenia

Dňa 25.6.2010 vzniklo občianske združenie ZBOR SV. RODINY vo farnosti Šaľa-Veča. Cieľom združenia je budovanie pozitívneho vzťahu jeho členov i širokej verejnosti k umeniu, podpora a rozvoj aktivít vo vzťahu k umeniu, k duchovnej a cirkevnej hudbe, duchovným hodnotám a tiež podpora umeleckých aktivít začínajúcich neprofesionálnych umelcov.

OZ spolupracuje s rímskokatolíckym farským úradom v Šali – Veči pri využívaní cirkevných a kultúrnych priestorov na skúšky a stretnutia členov združenia, koncerty a iné kultúrne a spoločenské stretnutia, aktívne sa zapája aj do kultúrneho diania v meste Šaľa a jeho blízkom okolí.

Aktivity OZ Zbor Sv. Rodiny:

2010: Farský táborák Mikulášska akadémia Jasličková pobožnosť Vianočný koncert Trojkráľový koncert 2011: NOC KOSTOLOV 2011 Guláš párty členov OZ Pripravujeme: Festival chrámovej hudby (9. september 2011)

Chceš spievať v zbore?

Rád spievaš alebo hráš na nejaký hudobný nástroj, hľadáš spevácky zbor, spoločenstvo a priateľov? Nemusíš byť veľký talent, stačí keď máš chuť hrať a spievať. Príď sa pozrieť ktorúkoľvek nedeľu na sv. omšu v kostole Panny Márie, pomocnice kresťanov a uvidíš. Tešíme sa na Teba! Aj vy sa môžete stať členmi občianskeho druženia. Čo preto treba urobiť? Bližšie info na www.zborrodiny.webnode.sk

Foto č.1,2 – Guláš párty členov OZ Foto č. 3,4 – Táborák členov OZ 2010 Foto č. 5, 6, 7 – Tím Noc kostolov 2011 Foto č. 8, 9 – Vianočný koncert a zbor

Zbor Sv. rodiny
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM