Zlatica Gregorová Kultúra

Večianske trhy už o chvíľu: Zabaví aj Eva Máziková a Gipsy Čáve

So začiatkom decembra sa v šalianskych dedinách i meste roztrhne vrece s množstvom podujatí. Majú spoločného menovateľa a to blížiace sa Vianoce.

Ilustračný obrázok k článku Večianske trhy už o chvíľu: Zabaví aj Eva Máziková a Gipsy Čáve
Foto: Zlatica Gregorová

Od adventu až po Silvestra si môžete dosýta užiť spoločenských aj kultúrnych aktivít. Prví, ktorí vás s radosťou očakávajú na vianočných trhoch budú Večania.

Vianočné trhy

V tamojšom Pribinovom parku bude pre návštevníkov pripravených množstvo predajcov, ale aj bohatý program. Štvordňové podujatie organizuje Mestské kultúrne stredisko s Mestom Šaľa. Večianske vianočné trhy sa začnú 6. decembra príchodom Mikuláša a skončia sa 9. decembra 2018 v druhú adventnú nedeľu.

Príde aj Mikuláš!

Každé dieťa a iste aj dospelý sa potešia pohľadom na Mikuláša a jeho spoločníkov, ktorých k deťom každoročne pozývajú členovia Občianskeho združenia Večania. Veselá družina zavíta 6. decembra 2018 o 15.00 hod. pred večiansky hypermarket. Neskôr sa presunú so sprievodom do Pribinovho parku, kde potešia návštevníkov trhov. Od 17.00 hod. šašo Jaro predvedie svoje kúsky.

PROGRAM

7. decembra 2018 sa od popoludnia od 15.00 hod. môžete tešiť na plejádu vystúpení detí z miestnych škôl: MŠ Bernolákova, Hollého, SK Hviezdička pri ZŠ Hollého. Od 16.00 hod. sa predstavia členovia divadla Materinky, ktoré zabavia deti. O 17.00 hod. ich vystrieda spevácky zbor Krédo. Do dávnejších čias prítomných pozve Juraj Prstek, ktorý o 18.00 hod. vystúpi ako nezabudnuteľný Elvis Presley. Druhý deň Večianskych trhov zavŕši The Susie Haas Band a Zuzana Haasová so začiatkom o 19.00 hod.

Hostia

8. decembra 2018 sa návštevníkom podujatia predstavia členovia domácich folklórnych súborov Šaľanček a Šaľan a to od 15.00 hod. Po hodinke ich vystrieda Hanička a Murko – zábavný program pre deti. Od 17.00 hod. sa všetci môžu tešiť na vystúpenie Gipsy Čáve. O 18.00 hod už na pódium vybehnú naši úspešní tanečníci z TK Jumping Šaľa, aby potešili svojimi kreáciami. Do Veče zavíta aj Eva Máziková, ktorá návštevníkom zaspieva o 19.00 hod. V tento deň od 15.00 do 18.00 hod. môžete vidieť aj živý betlehem.

Vianočný punč

9. december 2018 bude v znamení zábavy a spoločenských stretnutí. Predvianočnú atmosféru návštevníkom od 14.00 do 17.00 hod. prinesie reprodukovaná hudba. Popri nej si budete môcť vychutnať špeciality stánkárov, ako napríklad vianočný punč a dobre sa zabaviť na čerstvom vzduchu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM