Zlatica Gregorová Rôzne

Večianska nádrž pri studni je vyčistená: Rybky potešili aj okoloidúcich, FOTO

Pomáhajú zachraňovať ľudí i zvieratá, odstraňujú kalamity, zúčastňujú sa rôznych osvetových aktivít. Starajú sa však i prostredie svojej zbrojnice.

Ilustračný obrázok k článku Večianska nádrž pri studni je vyčistená: Rybky potešili aj okoloidúcich, FOTO
20
Galéria
Zdroj: DHZ Veča

Členovia miestneho hasičského zboru sa po čase opäť rozhodli, že spríjemnia pobyt rybám vo Veči. Voda v artézskej studni je plne k dispozícii občanom na rôzne účely, svoje však potrebujú aj vodní obyvatelia. Už pár dní majú o príjemný pobyt postarané.

Postarali sa o rybky

Ako iste viete, povedľa Hasičskej zbrojnice vo Veči je artézska studňa. Načerpať si z nej vodu môžete kedykoľvek podľa vášho uváženia. Samozrejmou súčasťou studne sú aj malé rybky, voľne plávajúce v nádrži. Z času na čas im treba vyčistiť prostredie, vymeniť vodu a postarať sa o ne. Hasiči sa na tento úkon podujali pred niekoľkými dňami. A poriadne si privstali!

Prispelo i mesto

Hasiči sa dohodli na tom, že potrebné práce urobia o 4.00 hod. zavčasu ráno, aby nerušili obyvateľov. S čistením súvisia i ďalšie práce, ktoré museli urobiť. Ryby bolo potrebné dať z nádrže do bezpečia, aby proces prečkali v ich prirodzenom vodnom prostredí. Dali ch teda do vhodnej kade s vodou. Následne nádrž vypustili. Ako nám prezradila hovorkyňa Mesta šaľa Erika Kollerová, i šalianska radnica v tom mala prsty. „Mesto im prispelo tiež – nakúpili sme náter, aby symbol centra Veče,„bazénik" pri artézskej studni, bol opäť krajší,“povedala Erika Kollerová.

Žiaria do ďaleka

Po odstránení nečistôt ešte hasiči nádrž natreli žiarovou tyrkysovou farbou a po jej dôkladnom vysušení ryby nasťahovali do vynoveného bazéna. Že sa im modernizácia miesta pri artézskej studni vydarila, uvidíte aj z niekoľkých metrov. Vodná nádrž žiari už zďaleka.

Večianska nádrž pri studni je vyčistená: Rybky potešili aj okoloidúcich, FOTO
20
Galéria
Zdroj: DHZ Veča
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM