Zlatica Gregorová Kultúra

Večania navarili chutné lečo: Kto sa stal víťazom 5. ročníka súťaže? FOTO

OZ Večania a Mesto Šaľa nedávno zorganizovali obľúbené podujatie. Pribinov park bolo plný zábavy a zeleninového jedla.

Ilustračný obrázok k článku Večania navarili chutné lečo: Kto sa stal víťazom 5. ročníka súťaže? FOTO
27
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Nedeľné popoludnie odštartovalo prípravou na gastrosúťaž. Kuchári, podelení do družstiev, si pripravili všetky ingrediencie a začali variť. Po dokončení svojho leča ich snahu ohodnotila porota. Počas varenia sa na pódiu vystriedali hudobníci ako saxofonista Marian Mráz, hudobná skupina ABBA SHOW a Muziker Duo – Rudi. Nechýbali atrakcie pre deti.

Deväť tímov

Podľa Dajany Hanesovej z Mestského úradu Šaľa sa tohto ročníka zúčastnilo 9 družstiev. Hlavným porotcom bol primátor Jozef Belický, ktorý spolu s kolegami degustovali a prideľovali body.

„Porota sa presúvala od stánku k stánku, kde okrem iného hodnotili i náladu súťažiacich, výzdobu a oblečenie tímu. Posledným hodnotením bolo samotné lečo, kde zohrala veľkú úlohu nielen chuť ale i vzhľad,“ uviedla hovorkyňa Dajana na sala.sk.

Kreatívci

Že nebola núdza ani o zaujímavé pokrmy dokazuje, že Tím prvý navaril lečovú kocku. Zahanbiť sa nedal ani Dobrovoľný hasičský zbor Šaľa – Veča, ktorý svoje lečo dochutil pečienkou. Fefe tím stavil na klasiku a Tím Mesta Šaľa očaril aj výzdobou záhradnej mini kuchyne.

Medzi ďalších súťažiacich, ktorí sa snažili o to naj zeleninové lečo, patrili členovia Csemadok-u Šaľa aj Safi tím a tento rok pribudli Pekelníci. Uvedené družstvá získali druhé miesta.

Záhradkári Veča

Najlepšími kuchármi a teda aj víťazmi súťaže sa, podľa odbornej poroty, stali Záhradkári Veča.

Ako na sala.sk uviedla Dajana Hanesová, „okrem trofeje, si víťazný tím odniesol aj chutnú tortu a nové panvice, na ktorých môžu variť svoje špecialitky. Záhradkári predviedli nielen krásnu výzdobu svojho stánku, ale ukázali, že ich lečo je naozaj najlepšie.“

Podujatie bolo realizované s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja a Mesta Šaľa.

 
Večania navarili chutné lečo: Kto sa stal víťazom 5. ročníka súťaže? FOTO
27
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM