Peter Štrbo Rôzne

Včielky a Trúdi na Zumbe

Predškoláci z MŠ Družstevná a žiaci 2.A zo ZŠ J. C. Hronského sa spolu stretli na hodine telesnej výchovy a pod dohľadom profesionálnej inštruktorky si zacvičili populárnu Zumbu.

Z rozprávky „Včielka Maja“ poznáme kamarátov Majku a Vilka. Takéto dobré priateľstvo je aj medzi „Včielkami„ – trieda predškolákov z MŠ Družstevnej a „Trúdmi„ – žiaci 2.A zo ZŠ J. C. Hronského. Názov Trúdi nám dala p. učiteľka Božka zo škôlky. Majka a Vilko v rozprávke majú spoločné zážitky, tak ako ich máme aj my so škôlkarmi. K takýmto zážitkom patrí i cvičenie ZUMBY v rámci telesnej výchovy na ZŠ. Keď majú prísť na návštevu k nám Včielky /predškoláci /, v našej triede to bzučí ako v úli. Deti sa nevedia dočkať svojich malých kamarátov.

Prišla aj ozajstná inštruktorka ZUMBY, slečna Diana Kurucová /bývalá žiačka našej školy/, najprv sa deti rozcvičili a ZUMBA mohla začať. To, čo nasledovalo, sa dá opísať len veľmi ťažko, niečo také treba vidieť na vlastné oči. Všetky deti sledovali inštruktorku a pohybmi ukázali, že zvládnu i takéto cvičenie. Deti boli úžasné, ich pohyby a prevedenie zumbových krokov nemalo chybu. Chlapci ukázali dievčatám, že cviky zvládnu aj oni, a veru im to išlo veľmi dobre.

Všetko raz končí, aby mohlo prísť niečo iné, tak je to i medzi kamarátmi „Včielkami a Trúdmi“. Akciu si určite zopakujeme, mala ohlas medzi všetkými deťmi. Sľúbila som to deťom, ktoré v ten deň cvičiť nemohli, no veľmi sa chceli zapojiť. Ďakujem p. učiteľkám D. Mesárošovej , Ž. Gužíkovej a J. Vajíčekovej z MŠ Družstevná a inštruktorke D. Kurucovej za krásnu akciu „ZUMBA pre deti“.

PaedDr. Iveta Sabová tr. uč. 2.A na ZŠ J.C. Hronského v Šali

Zumba_na_skole
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM