Zlatica Gregorová Samospráva

Vandalizmus na šalianskom ihrisku: Zastaví vyčíňanie nový správca? FOTO

V tomto období sa končí výstavba Multifunkčného ihriska na Ul. 8. mája v Šali. Čo nevidieť budú finišovať aj vo Veči.

Ilustračný obrázok k článku Vandalizmus na šalianskom ihrisku: Zastaví vyčíňanie nový správca? FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Nie každý správne pochopí, ako sa na verejnom priestranstve správať. Každé miesto, určené na šport a hru v našom meste bolo vytvorené pre viac možností trávených vonku v prírode a spoločnosti. Deti aj mládež si zašportujú a starší sa môžu dosýta pozhovárať napríklad aj na lavičkách, obklopení sviežou zeleňou.

Pod dohľadom

Väčšinou si takéto relaxačné plochy a ihriská obyvatelia vážia, niekde to však stále nejde. Tŕňom v oku vandalov je detské ihrisko na Vlčanskej ulici, ktorí ho neustále poškodzujú. „Mesto sa napriek tomu rozhodlo, že oplotenie okolo ihriska opraví. Pravdou však je, že problémom je aj dokončenie opravy oplotenia – každý deň ho niekto poškodí, vyvalí či dokonca „premiestni“. Ihrisku chýba správca,“ priblížila hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová. Dvadsať ihrísk v Šali má svojho správcu, na Vlčanskej doteraz chýbal. To by sa malo onedlho zmeniť.

Mesto chce do tejto zóny investovať opäť, avšak vandalizmus situáciu dosť komplikuje. Preto chce radnica vopred zabezpečiť správcu, ktorý ho bude mať pod palcom. Ihrisko by po oplotení bolo uzatvorené a denne by ho bolo potrebné zamykať a odomykať. Okrem toho by sa budúci správca staral aj o čistotu, poriadok a chránil ho pred nevítanými návštevníkmi.

Volajte políciu

Podľa Eriky Kollerovej z mestského úradu už od začiatku modernizácie ihriska mesto naráža na problém: osadené stĺpy ihriska niekto neustále poškodí či vyvalí. Že drzosť nespratníkov nemá hraníc, dokazuje fakt, že naposledy z nestvrdnutého betónu niekto vytiahol stĺpik. „Ak ste svedkami takéhoto počinu, prosíme, kontaktujte mestskú políciu na čísle 159. Aj touto cestou vyzývame obyvateľov danej lokality, aby sme spoločnými silami oživili toto ihrisko a ochránili ho pred vandalmi,“ dodáva Erika Kollerová.

Chcete byť správcom?

Keby ste mali záujem o spravovanie tohto ihriska a v ideálnom prípade bývate na Vlčanskej ulici v Šali, kontaktujte mestský úrad cez sociálnu sieť, alebo napíšte e-mailom na branikova@sala.sk.

Vandalizmus na šalianskom ihrisku: Stopne ich vyčíňanie nový správca? FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM