Zlatica Gregorová Samospráva

V Žihárci zvýšia bezpečnosť chodcov aj vodičov: Osvetlia priechody

V októbri tohto roka sa v Šali vymieňalo osvetlenie a rozžiarilo sa aj 11 cestných priechodov. I vďaka novým stožiarom je lepšia ich viditeľnosť.

Ilustračný obrázok k článku V Žihárci zvýšia bezpečnosť chodcov aj vodičov: Osvetlia priechody
Foto: Zlatica Gregorová

Podobne aj v Žihárci sa rozhodli podporiť bezpečnosť cestnej premávky. S bratislavskou firmou sa dohodli na zhotovení stavebných prác. Zmluvu podpísali koncom novembra 2017 a podľa informácií z nej sa pracovníci firmy zaviazali, že skúšobná prevádzka po vyhotovení osvetlenia bude 10 dní. Počas nich Žihárčania otestujú kvalitu vykonaných prác.

Celková suma za zákazku je 49 320 eur s DPH. Podľa Súpisu prác na troch cestných prechodoch bude potrebné „osadiť stožiare, svetelné panely, dočasné dopravné značenia, makadam, cestný obrubník ako aj uložiť zámkovú dlažbu." Do stavebných prác sú započítané aj terénne úpravy.

Prvý bude osvetlený priechod pri miestnej škole. Druhý sa nachádza pri autobusovej zastávke a ten tretí, ktorý sa dočká osvetlenia, je v blízkosti miestneho obecného úradu. Občania tejto obce tak budú mať dôvod na radosť a menej obáv pri prechádzaní cez cestu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM