Zlatica Gregorová Samospráva

V Žihárci vyrastie nové ihrisko: Šaľanom jedno nedávno vynovili

Dediny aj mesto nášho okresu sa aj s jesenným počasím snažia pokročiť so zámermi. Tie sa týkajú najmä výstavby alebo renovácie športovísk.

Ilustračný obrázok k článku V Žihárci vyrastie nové ihrisko: Šaľanom jedno nedávno vynovili
Zdroj: Mesto Šaľa

V Šali sa nedávno podarilo vynoviť multifunkčné ihrisko pri ZŠ J. Murgaša. To bolo v pláne po dokončení bežeckého oválu. Podľa informácií zo šalianskej radnice mesto demontuje staré mantinely a sieťky. Tie budú vymenené za úplne nové. Opäť tak bude slúžiť návštevníkom v plnom rozsahu.

Vedľa školy

Dedinou, ktoré výstavbu multifunkčného ihriska začne, je Žihárec. Podľa dostupných informácií pôjde o plochu vedľa základnej školy s rozmermi 40 × 20 metrov. Konštrukciu bude mať zhotovenú z protikorózneho materiálu a uloženú na vopred pripravený podklad. Po obvode nebudú chýbať bezpečnostné mantinely.

UV stabilné

„Ochranné sieťovanie bude UV stabilné, na čelách ihriska o výške 4 metre, na dlhých stranách zo strany cesty o výške 3 metre a zo strany vstupov ihriska o výške 2 metre nad úrovňou mantinelového systému,“ uvádza obec „Žihárec.“::https://www.obecziharec.sk/

Multifunkčné ihrisko bude tvorené bránkami aj volejbalovou sieťou a taktiež basketbalovými košmi. Aby sa športovisko mohlo využívať aj za súmraku či vo večerných hodinách, umiestnia tu osvetlenie. To by malo byť približne v päťmetrovej výške nad plochou ihriska.

Do Vianoc

Zhotoviteľom je šalianska stavebná firma, ktorá dielo zhotoví za 45 248 eur s DPH. Žihárecké športovisko by malo byť, podľa zverejneného dokumentu obce, vybudované najneskôr do 20. decembra 2018. S príchodom jari by už malo slúžiť verejnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM