Zlatica Gregorová Samospráva

V závere roka s novým partnerstvom: Trnovčania nadviazali cezhraničnú družbu

Partnerstvá medzi mestami a dedinami majú v našom okrese tradíciu. Zbližujú národy a vytvárajú priateľstvá.

Ilustračný obrázok k článku V závere roka s novým partnerstvom: Trnovčania nadviazali cezhraničnú družbu
7
Galéria
Zdroj: archív obce Trnovec nad Váhom

Počas minulého roka sa v Trnovci nad Váhom rozhodli, že v najbližších mesiacoch uzatvoria cezhraničnú spoluprácu. Družbu budú mať s dedinou Bajót.

Inšpirácia

Maďarská dedina sa nachádza v Komárňansko-ostrihomskej župe a je známa chovom koní aj pestovaním vína. Podobne, ako aj mesto Šaľa a ostatné dediny nášho okresu, aj trnovecká samospráva si vďaka partnerstvu chce vymieňať skúsenosti a inšpirovať sa v mnohých oblastiach. Vzájomne sa budú obohacovať v oblasti kultúry, samosprávy, športe či podnikaní.

Výhoda

V Trnovci nad Váhom, okrem Slovákov, žijú aj občania maďarskej národnosti. Výhodou teda bude aj to, že sa s obyvateľmi družobného partnera bez problémov dohovoria.

Keďže detaily dohody boli prerokované, zostávalo ju už len podpísať. Slávnostná chvíľa nastala 9. decembra 2019, keď starosta Oliver Berecz potvrdil Dohodu o spolupráci s obcou Bajót svojim podpisom v obecnom úrade v Trnovci nad Váhom. O pár dní už starosta vycestoval k družobnému partnerovi, aby bola dohoda právoplatne uzatvorená medzi oboma stranami.

Podpísali dohodu

Ako informuje obec na sociálnych sieťach, k podpisu o vzájomnej spolupráci prišlo aj zo strany družobného partnera priamo v Maďarsku. Tesne pred vianočnými sviatkami, „v nedeľu 22. decembra 2019 bola v Bajóte podpísaná Dohoda o partnerskej spolupráci v maďarskom jazyku. Na slávnostnom akte sa zúčastnil starosta obce Oliver Berecz, poslanci obecného zastupiteľstva a členovia MO Csemadok. Tešíme sa na vzájomnú spoluprácu a veríme, že bude prínosom pre obe obce.“

Vo fotogalérii si pozrite zábery z decembrového uzatvorenia dohody Trnovčanov v Bajóte.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Trnovčania nadviazali cezhraničnú družbu: Spoluprácu uzavreli do Vianoc, FOTO
7
Galéria
Zdroj: archív obce Trnovec nad Váhom
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM