Zlatica Gregorová Samospráva

V uliciach Šale sa aktívne pracuje: Začalo sa generálne upratovanie, FOTO

S jarným obdobím sa žiada vyčistiť si svoje okolie. Aby sa i naše mesto mohlo pýšiť farebnosťou a sviežou zeleňou, radnica prišla s mega nápadom.

Ilustračný obrázok k článku V uliciach Šale sa aktívne pracuje: Začalo sa generálne upratovanie, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Šalianska radnica sa s miestnymi podnikateľmi dohodla na spolupráci. Pracovný ruch je vďaka nej vidieť na mnohých miestach.

Dohoda s podnikateľmi

Ako sme sa do presvedčili, skrášliť svoje okolie sa vybralo viacero dobrovoľníkov. Ako ešte pred začatím akcie povedal šaliansky primátor Jozef Belický, mesto chcelo požiadať miestne firmy, s ktorými spolupracovalo o pomoc najmä s ľuďmi, ktorí ulice spoľahlivo vyčistia. Celé mesto je rozdelené na 12 úsekov, pričom každý z nich má pod palcom jedna firma. O koordináciu všetkých sa stará referentka životného prostredia na MsÚ v Šali, Gabriela Braníková. A práve ona nám povedala o tejto akcii viac.

„Pán primátor oslovil zmluvných partnerov mesta, podnikateľov mesta, aby sa zapojili do generálneho čistenia mesta. Boli vypracované podklady a niektorú z nich si zobral podnikateľ za svoju a každú z dvanástich lokalít si vždy v určitý deň čistí. Prenajali sme si čistiace auto od Nitry, to auto stále čistí pri rodinných domoch viac – menej, keď sa to tu dočistí, všetko to auto ešte raz prejde,“ povedala nám Gabriela Braníková.

Skončia v máji

Ako sme sa dozvedeli od Gabriely Braníkovej, môže sa čistiť aj viacero šalianskych lokalít naraz. Mesto sa firmám časovo prispôsobuje. „Mali sme v pláne stihnúť práce do 1. mája, ale keďže sa prispôsobujeme termínom podnikateľov, ktorí majú k dispozícii ľudí, tak asi sa nám to predĺži aj na budúci týždeň. Chceli by sme celé mesto generálne vyčistiť, naraz prebieha aj kosenie, mení sa piesok na pieskoviskách v detských ihriskách, kým je príjemné jarné počasie. Mesto za tieto práce nič neplatí,“ uviedla pre náš portál Gabriela Braníková.

V uliciach Šale sa aktívne pracuje: Začalo sa generálne upratovanie, FOTO
16
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM