Zlatica Gregorová Samospráva

V trnoveckej základke zriadia novú učebňu: Obec získala dotáciu

V blízkej obci neďaleko Šale sídli Základná škola s materskou školou. Aj v jej priestoroch majú staršiu učebňu, kde sa žiaci učia chémiu a biológiu.

Ilustračný obrázok k článku V trnoveckej základke zriadia novú učebňu: Obec získala dotáciu
Zdroj: TASR

Okrem teoretických vedomostí si tu môžu vyskúšať aj rôzne pokusy. Učebňa už bola zastaralá a tak sa škola aj obec dohodli, že zriadia novú.

Zastaraná učebňa

„Obec Trnovec nad Váhom ako zriaďovateľ Základnej školy s materskou školou Trnovec nad Váhom podala žiadosť o poskytnutie nenávratného finančného príspevku na zriadenie biologicko /chemickej učebne, keďže učebňa, ktorú má škola vybudovanú, už nespĺňa potrebné kritériá a jej stav neumožňuje zabezpečenie plnohodnotného vyučovania prírodovedných predmetov,“ uvádza obec.

Nábytok aj pomôcky

Projekt na zriadenie novej učebne bol zaradený do Integrovaného regionálneho operačného programu. V rámci neho obec zverejnila Verejné obstarávanie na dodávku didaktických pomôcok, nábytku aj Informačno – komunikačných technológií. Spomedzi štyroch kandidátov zvíťazila šalianska spoločnosť.

Celkové oprávnené výdavky na projekt sú 62 090,71 eur. Obec Trnovec nad Váhom získala finančnú dotáciu 58 986,17 eur na základe pozitívnej odozvy na žiadosť. „Za tieto finančné prostriedky bude vybudovaná nová, moderná učebňa, ktorá zvýši odborné vedomosti žiakov, ich výsledky a úspešnosť na trhu práce. Učebňa bude mať pracovné miesta pre 21 žiakov a plnohodnotne vybavené pracovisko učiteľa. Bude vybavená interaktívnou tabuľou a príslušenstvom, ktoré umožní využívať ďalšie interaktívne vyučovacie pomôcky,“ informuje obec.

Dodávateľ zo Šale

Dodávateľ didaktických pomôcok svoje služby poskytne obci za sumu 42 162, 96 eur. Šalianska spoločnosť škole dodá aj Informačno – komunikačné technológie a to v hodnote 2 083,20 eur. Do tretice v učebni biológie a chémie dostanú aj nový nábytok. O jeho dodanie sa taktiež postará spomínaná šalianska spoločnosť. Obci službu poskytne za sumu 9 936 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM