Zlatica Gregorová Samospráva

V Trnovci pokračujú s ekologickými aktivitami: Tentoraz vybudujú technický dvor

Už ste sa z našich článkov mohli dozvedieť o ekologických aktivitách v obci Trnovec nad Váhom. Onedlho budú mať ďalšiu novinku.

Ilustračný obrázok k článku V Trnovci pokračujú s ekologickými aktivitami: Tentoraz vybudujú technický dvor
Zdroj: TASR

Okrem obecných aktivít sa do nich s radosťou zapojili aj deti a pedagógovia z miestnej základnej školy. Vytvorili si vlastnú ovocno – bylinkovú záhradku, o ktorú sa spoločne starajú. Okrem toho využívajú domáce kompostéry a vytvorili aj jeden pre verejnosť. Onedlho budú mať aj Technický dvor.

Po zbernom dvore aj technický

Presný názov projektu je „Technický dvor a dvor údržby Trnovec nad Váhom“. Predmetom verejného obstarávania je technický dvor, pozostávajúci z garáže a dielne ako aj zdravotechniky, ÚK a elektroinštalá­cie,“ informuje web verejných obstarávaní. Technický dvor a dvor údržby, ktorý bude slúžiť občanom tejto obce. Plánovaná stavba bude ďalším dôležitým bodom pre poskytovanie technických služieb v obci.

Víťaza spoznajú čoskoro

Predpokladaná hodnota zákazky je 305 487,22 eur bez DPH. Víťaz mal byť známy v júli 2017. Podľa aktuálnych informácií však starosta obce Július Rábek na rokovaní Obecného zastupiteľstva, ktoré sa konalo 4. augusta 2017 mal s poslancami prediskutovať aj ďalšie kroky, vedúce k realizácií výstavby technického dvora. Opýtali sme sa na Obecnom úrade, ako to s výstavbou vyzerá? „Víťaz verejného obstarávania v tejto chvíli nám ešte nie je známy. Všetko sa dozvieme v priebehu tohto týždňa,“ informovali nás v trnoveckom obecnom úrade. O tom, kto bude v obci stavať a opäť ju posunie o ekologický stupienok vyššie, sa dozvieme v najbližších dňoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM