Peter Štrbo Krimi

V Trnovci odstraňovali následky hromadnej zrážky vlakov

Následky hromadnej zrážky osobného vlaku s nákladným vlakom s cisternou prevážajúcou nebezpečnú látku včera v priestoroch železničnej stanice Trnovec nad Váhom v okrese Šaľa odstraňovali hasiči zo šiestich okresov Nitrianskeho kraja v rámci taktickéh

Na pomoc im prišli aj hasiči z okresu Galanta a záchranná brigáda z Malaciek. Nešťastná udalosť však bola len fingovaná, bola súčasťou taktického cvičenia so zriadením štábu, ktoré zorganizovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Nitre (KR HaZZ). „Na cvičení sa podieľalo 12 rôznych záchranných zložiek, celkovo to bolo zhruba 130 ľudí. Nebezpečnú látku na železničnej stanici sme eliminovali, všetkých zranených sme zachránili, cvičenie bolo úspešné,“ uviedol hovorca KR HaZZ v Nitre Viliam Pánsky.

Taktické cvičenie v takomto rozsahu organizuje krajské riaditeľstvo raz ročne. Jeho cieľom je preveriť pripravenosť hasičských jednotiek a zložiek Integrovaného záchranného systému (IZS) na zdolávanie zložitých zásahov tohto typu, stav hasičskej techniky a vecných prostriedkov jednotiek. Súčasne cvičenie precvičí zriadenie a činnosť riadiaceho štábu, koordináciu činností koordinačného operačného strediska IZS a zasahujúcich zložiek integrovaného záchranného systému pri nasadzovaní síl a prostriedkov, pri vyslobodzovaní, záchrane, poskytnutí prvej pomoci a transporte osôb do zdravotníckych zariadení.

Zdroj/Foto: TASR

Takticke_cvicenie
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM