Zlatica Gregorová Rôzne Samospráva

V Trnovci nad Váhom s novým povrchom: Trávnik vymení galantská firma

Zlepšiť podmienky na šport a relaxáciu je možné aj vybudovaním multifunkčných ihrísk. Stačí vhodná plocha a šikovný projekt.

Ilustračný obrázok k článku V Trnovci nad Váhom s novým povrchom: Trávnik vymení galantská firma
35
Galéria

Z nevyužitého miesta sa vďaka niekoľkým úpravám stane často navštevovaný areál. Výstavba hracích plôch, ktoré spĺňajú kritériá súčasnosti vznikajú v našom okrese ako huby po daždi. Na ich realizáciu je možné využiť vlastné financie samosprávy, sčasti k nej dopomôžu európske dotácie alebo rôzne iné dostupné zdroje.

Zrevitalizujú ho

Pokým v Šali aj okolí už za posledné obdobie vyrástlo viacero multifunkčných ihrísk, v Trnovci nad Váhom sa rozhodli povrch hracej plochy zmodernizovať. Ihrisko, na ktorom sa hrajú a športujú deti a mládež, bolo vybudované pred desaťročím. Je teda žiadúce, aby získalo nový šmrnc. Miestna samospráva využila šancu zapojiť sa do výzvy "Revitalizácia povrchu multifunkčného ihriska v obci“.

Keďže ide o multiihrisko, na ploche sa dajú hrať rôzne loptové hry a na svoje si prídu aj vyznávači tenisu. Pre projekt Výmena umelého trávnika na multifunkčnom ihrisku v Trnovci nad Váhom hľadali vhodného dodávateľa.

V apríli

Podľa dostupných informácií sa víťazom verejnej súťaže stala galantská spoločnosť a renovačné práce by mala prebehnúť do konca marca 2019. Výmenu trávnika spoločnosť zrealizuje za 16 800 eur s DPH. Od apríla tohto roka by tak obyvatelia obce mohli multifunkčné ihrisko naplno využívať.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť vlaňajšie otvorenie bežeckej dráhy v Šali.

Foto: ilustračné

Bežecký ovál v Šali otvorili: Prvé metre odbehol aj úspešný Daniel Kováč, FOTO
35
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM