Zlatica Gregorová Samospráva

V Trnovci nad Váhom opravia chodníky: Niečo urobí obec, niečo zas dodávateľ

Renovácie sú po zimnom období číslo 1. Samosprávy sa snažia zaplátať diery čo najefektívnejšie a hneď, ako to počasie dovolí.

Ilustračný obrázok k článku V Trnovci nad Váhom opravia chodníky: Niečo urobí obec, niečo zas dodávateľ
Zdroj: TASR

Na opravné práce majú úrady vyčlenený objem peňazí, s ktorým môžu kalkulovať. Nie vždy to však ide podľa plánu.

Stopäťdesiattisíc na opravy

Na marcovom zasadnutí trnoveckých poslancov sa rokovalo aj o týchto opravách. S Rekonštrukciou miestnych komunikácií obce Trnovec nad Váhom vystúpil starosta Július Rábek. Ako starosta uviedol „obec Trnovec nad Váhom sa snaží každoročne upravovať a rekonštruovať chodníky a miestne komunikácie. Na základe návrhov Komisie životného prostredia, dopravy, výstavby a poľnohospodárstva, ako aj obecného zastupiteľstva boli v predloženom návrhu rozpočtu zapracované odhadované sumy v celkovej výške 150 000 eur.“

Na cesty aj chodníky

Uvedená suma mal byť použitá na rekonštrukciu troch obecných chodníkov na Hornej, Jatovskej ulici ako aj chodníka od kostola k družstvu. Ďalej sa plánovalo pokračovať s chodníkom na Šaľskej ulici a neobišlo by sa ani premiestnenie autobusovej zastávky. Samospráva sa uniesla aj na tom, že by bolo vhodné pustiť sa do asfaltovania cesty na Hornej ulici a počítalo sa aj s komunikáciou k hasičskej zbrojnici.

Znížený kapitál

Ako uvádza zápisnica z rokovania, poslanci OZ, finančná a podnikateľská komisia ako aj Komisie životného prostredia, dopravy, výstavby a poľnohospodárstva navrhli, že znížia kapitálové výdavky a to zo 150 000 eur na 15 000 eur. Práve tie budú môcť využiť na opravu ciest a chodníkov v dedine. Po znížení sumy o 135 000 eur tak bolo potrebné prehodnotiť objem rekonštrukčných prác.

Vypracujú projekt

Nakoniec sa prítomní zhodli na tom, že asfaltovanie Hornej ulice ponechajú na dodávateľskú firmu a chodník na tejto ulici si zreparujú, v rámci šetrenia, zamestnanci obecného úradu. Čo sa týka Jatovskej ulice „rekonštrukcia chodníka sa má urobiť aj so vstupmi k domom. Z tohto dôvodu komisia navrhla zabezpečiť projektovú dokumentáciu,“ uvádza zápisnica. Na opravu chodníka od kostola po družstvo sa momentálne vypracúva projektová dokumentácia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM