Zlatica Gregorová Samospráva

V Trnovci nad Váhom obnovia ihrisko: K financovaniu prispeje aj vládna dotácia

Všetky dostupné plochy, ktoré by mohli slúžiť deťom a mládeži samosprávy vo veľkom využívajú. Azda najviac z nich vytvárajú športoviská.

Ilustračný obrázok k článku V Trnovci nad Váhom obnovia ihrisko: K financovaniu prispeje aj vládna dotácia
6
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Mladým Šaľanom sa mesto postaralo o viacero nových ihrísk, naposledy napríklad vznikol bežecký ovál. V pláne je aj Multifunkčné ihrisko na Ul. 8. mája a ďalšie budú pribúdať podľa potrieb.

Po rokoch

O podobné aktivity nie je núdza ani v Trnovci nad Váhom. Staršie športovisko, slúžiace na viacero druhov športu, potrebuje vynoviť. Podľa informácií z obce „Multifunkčné ihrisko, ktoré sa využíva počas celého roka na rôzne pohybové aktivity, bolo vybudované pred 10 rokmi. Množstvo športových zápolení značne zdevastovalo povrch ihriska, preto sa obec v marci 2018 zapojila do projektu s názvom „Revitalizácia povrchu multifunkčného ihriska v obci“.

Ako z obce uviedli, na projekt im Úrad vlády SR vyčlenil sumu 10 000 eur.

„Loptošom“

Stavebné práce začnú poverení pracovníci takpovediac od podlahy. V rámci renovácie bude nutná celková výmena povrchu aj s vyspravením podkladu a demontáž pôvodného trávnika. Ďalej bude potrebné vyznačenie čiar pre milovníkov loptových hier ako je nohejbal, volejbal a futbal. Svoje dostanú aj tenisti, ktorým obec plánuje čiary na kurte vytvoriť pomocou bielej trávy.

Vládna dotácia

Celková hodnota zákazky je 24 540 eur bez DPH. Na projekt Úrad vlády SR vyčlenil sumu 10 000 eur. Zvyšok si obec uhradí z vlastného rozpočtu. Ako sme zistili, zhotoviteľ renovačných prác v Trnovci nad Váhom bude známy v priebehu niekoľkých dní.

Ponúkame vám pohľad do fotogalérie z výstavby bežeckého oválu v Šali.

Foto: ilustračné

Bežecký ovál žiari červeňou: Žiaci aj verejnosť sa potešia novému športovisku, F
6
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM