Zlatica Gregorová Rôzne

V Trnovci nad Váhom chcú parlament: Mládež sa môže zapojiť do diania v obci

Nielen obecní a mestskí poslanci majú možnosť aktívne sa zapájať do diania miestnej samosprávy. Veľa zmôže aj mládež so sviežim pohľadom na vec.

Ilustračný obrázok k článku V Trnovci nad Váhom chcú parlament:  Mládež sa môže zapojiť do diania v obci
Foto: Zlatica Gregorová

V Šali už nejaký čas aktívne funguje Mestský parlament. Je poradným orgánom mesta a navrhuje podnety, čo by bolo vhodné vylepšiť alebo uviesť do chodu.

Obecný parlament

S podobným nápadom prišli aj v susednom Trnovci nad Váhom. Ako uvádza obec „budúcnosť sveta leží v rukách detí a mladých ľudí. Sú plní nápadov, emócií, tvorivosti, kreativity, inovácií. Ale nie vždy od nás dostanú priestor na sebarealizáciu, zhmotnenie svojich myšlienok. Jednou z možností ako dať priestor mladým ľuďom je dať im priestor zapojiť sa do verejného diania, zapojiť ich do spolurozhodovania, dať im priestor na realizáciu ich nápadov.“

Podľa dostupných informácií by hlavným cieľom uvedenia Obecného parlamentu bolo zabrániť všeobecnému nezáujmu mládeže o verejné veci a aktívne ich zapojiť do činnosti. Pozitívnym výsledkom by bolo, ak by mládež komunikovala s poslancami na partnerskej úrovni a obe skupiny by nadviazali obojstrannú spoluprácu. Tu patrí aj organizovanie spoločenských, kultúrnych či športových akcií.

Neváhajte

„Vyzývame mladých ľudí vo veku od 15 – 29 rokov, ktorí majú záujem aktívne sa zapojiť do diania v obci, majú nápady alebo inovácie, ktoré môžu skvalitniť alebo spestriť život v obci, majú chuť nielen o veciach rozprávať, ale ich aj pomôcť tvoriť, neváhajte a skontaktujte sa s nami na obecnom úrade. Radi sa o Vás dozvieme,“uvádza obec na svojom webe. Bližšie informácie získate u starostu obce Olivera Berecza na adrese: starosta@trnovecnadvahom.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM