Zlatica Gregorová Kultúra

V Tešedíkove vypukne festival: Bude celý o rozprávkach

Divadelné predstavenia aj literárne prednesy budú hlavnou náplňou tohtoročného podujatia. Počas troch dní sa zabavia nielen malí, ale aj veľkí.

Ilustračný obrázok k článku V Tešedíkove vypukne festival: Bude celý o rozprávkach
Zdroj: TASR

Všetko sa začne už v pondelok 27. novembra 2017. V tento deň vypukne už tradičný Rozprávkový festival „Rozprávky od babky“. O 10.00 hod. na pôde tešedíkovského kultúrneho domu vystúpia členovia Divadla Tamariky. V ich predstavení budú hlavnými postavami víla a škriatok. Vstupné na predstavenie je 1 euro. O hodinu neskôr už organizátori podujatia vyhodnotia literárno – výtvarnú súťaž Moja rozprávka.

Počas nasledujúceho dňa 28. novembra 2017 sa už podľa informácií kultúrnej referentky OcÚ v Tešedíkove, Alžbety Borsányiovej môžete tešiť na súťaže pre žiakov 3.- 4. ročníkov pod názvom Z rozprávky do rozprávky. Tu si aj decká z okolitých škôl budú môcť zmerať svoje sily v zábavných súťažiach. Víťazi budú odmenení diplomami, knižnými darmi a pamätnými listami.

Tri kúzelné dni

Posledný rozprávkový deň, 29. november 2017 sa začne o čosi skôr ako po predošlé dni. Od 8.30 hod. budú v prednese vystupovať prváci a druháci zo základných škôl. Aj oni budú odmenení darčekmi. Rozprávkový festival ukončí vystúpenie Divadla Zelienka od 10.30 hod. Svojim divákom nachystali predstavenie O Hlúpej žene. Vstupné je 1,50 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM