Zlatica Gregorová Kultúra

V Tešedíkove odštartujú obľúbený festival: Bude venovaný rozprávkam

Každoročne sa v dedine koná podujatie pre malých aj veľkých. Deti čakajú zábavné súťaže aj divadlo.

Ilustračný obrázok k článku V Tešedíkove odštartujú obľúbený festival: Bude venovaný rozprávkam
Zdroj: TASR

Obľúbeným podujatím s tradíciou je v Tešedíkove festival „Rozprávky od babky“. Každoročne ho pripravujú pracovníci Domu kultúry v spolupráci s obcou a za finančného príspevku Nitrianskeho samosprávneho kra­ja.

O kráľovi Matejovi

Počas troch dní sa milovníci rozprávok a všakovakých kreslených či hraných postavičiek prenesú do tajomného sveta, kde je možné úplne všetko. Od 12. do 14. novembra 2018 v priestoroch tešedíkovského kulturáku odštartujú sériu divadelných predstavení a rôznych súťaží. V pondelok 12. novembra 2018 je pre návštevníkov podujatia pripravená rozprávka o kráľovi Matejovi v podaní Divadla Széker. Uvidíte ju od 8.00 hod.

Utorkový program 13. novembra 2018 sa začne v dopoludňajších hodinách o 10.00 hod. a to súťažou Z rozprávky do rozprávky, kde budú súperiť štvorčlenné družstvá tretiakov a štvrtákov zo základnej školy o čo najlepšie umiestnenie. V tento deň sa o hodinu neskôr uskutoční aj Vyhodnotenie výtvarnej a literárnej súťaže. Víťazi a účinkujúci dostanú Pamätné listy, diplomy aj vecné ceny, ktoré potešia.

Súťaž v prednese

Podľa informácií kultúrnej referentky OcÚ v Tešedíkove, Alžbety Borsányiovej sa v posledný deň netradičného festivalu 14. novembra 2018 od 8.00 hod. bude konať obľúbená súťaž v prednese Rozprávky od babky. Potom bude nasledovať aj vyhodnotenie jednotlivých interpretácií. Bodku za podujatím dá Rozprávka Szende Csernyikovej pre malých aj veľkých so začiatkom o 10.30 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM