Peter Štrbo Futbal

V Soproni ďalší turnajový triumf žiačok Šale

Šalianske žiačky pridávajú jeden úspech za druhým. Cez víkend sa stali suverénnymi víťazkami vynikajúco obsadeného medzinárodného turnaja v maďarskom Soproni, keď podujatím prešli bez jedinej prehry i inkasovaného gólu.

Medzinárodný halový futbalový turnaj žiačok U15 v Soproni sa mohol pýšiť kvalitným obsadením, predstavili sa tu družstvá z troch krajín. Na turnaji štartovali okrem FK Slovan Duslo Šaľa aj elitné maďarské celky FTC – Ferencvárosi torna club, Budapest Válogatott – (Budapeštiansky výber), Viktória FC – Szombathely, SFAC – Sopron a rakúsky celok Janečka. Hralo sa systémom každý s každým a o konečnom poradí tak rozhodli body z jednotlivých stretnutí. Mladé Šalianky sa od úvodných zápasov prezentovali rýchlou kombinačnou hrou a keď k tomu pridali aj obrovské nasadenie, súperky sa nestačili čudovať. Šaľa nenašla premožiteľa ani v jednom z piatich stretnutí a dokonca ani raz neinkasovala, zaslúžene sa tak tešila zo zisku cennej trofeje. Výsledné skóre 18:0 hovorí za všetko. Najlepšou brankárkou turnaja sa tak pochopiteľne stala strážkyňa šalianskej svätyne Liana Póňová. Najlepšou kanonierkou bola ďalšia hráčka Dusla Friderika Speková, ktorá prekonala brankárky súperov až 9 krát.

„Bol to náročný turnaj,“ hovorí vedúca družstva Eva Kubíková. „Napriek tomu, že sme neboli v kompletnej zostave, naše dievčatá ukázali, že dozrievajú nielen futbalovo, ale aj mentálne a nemajú strach pred žiadnym súperom Ukázali, že tvoria perfektný kolektív a držia pri sebe, vedia sa navzájom podporiť a hlavne bojovali od prvého zápasu až po posledný a v každom jednom dueli od začiatku až do konca, bez ohľadu na výsledok.“ ** Napriek náročnému programu bol turnaj v Soproni už druhým v rade, kde talentované Šalianky nielenže neokúsili horkosť prehry, ale vynikajúce gólmanky Dusla ani raz nelovili loptu z vlastnej bránky. **„Veľká vďaka patrí celému kolektívu, pretože bez kolektívnej hry by naše skvelé strelkyne nemali možnosť zažiariť. Friderika Speková a Petra Čopíková si na striedačku rozoberali súperove štvorky a ich brankárky sa mohli už len smutne prizerať pri vyťahovaní lôpt spoza vlastných chrbtov,“ doplnila Eva Kubíková.

**Výsledky Šale: **

//Šaľa – Janečka 6:0 // ( Čopíková 2, Speková 2, Horváthová, Šurnovská )

//Šaľa – Viktória 2:0 // ( Čopíková, Speková )

//Bp.Válogatott- Šaľa 0:1 // ( Čopíková )

//SFAC – Šaľa 0:8 // ( Čopíková 3, Speková 5 )

//FTC – Šaľa 0:1 // (Speková )

Konečné poradie: [size=14]1. FK Slovan Duslo Šaľa (SK)[/size] 2. FTC (H) 3. Budapest Válogatott (H) 4. Viktória FC (H) 5. SFAC (H) 6. Janecka (A)

Individuálne ocenenia: Najlepšia brankárka turnaja – Liana Póňová (Šaľa) – 0 inkasovaných gólov Najlepšia strelkyňa turnaja – Friderika Speková (Šaľa) – 9 gólov

Duslo Šaľa reprezentovali: Póňová, Matúšková, Moťovská, Horváthová, Nagyová, Hučková, Nosianová, Očovská, Speková, Čopíková, Šurnovská, Kubiková, tréner – Raska Pavol, vedúca – Kubíková Eva

Sopron_ziacky
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM