Zlatica Gregorová Kultúra

V sobotu usporiadajú Sídliskovicu: Prídu aj zahraniční hostia

Ďalší ročník susedského a priateľského podujatia sa začne už v najbližšiu sobotu. Okrem obyvateľov sídliska Váh pozvali aj vzácnu návštevu.

Ilustračný obrázok k článku V sobotu usporiadajú Sídliskovicu: Prídu aj zahraniční hostia
Zdroj: TASR

Na celodennej zábavno – kuchárskej akcii, ktorá sa uskutoční 19. augusta 2017 to bude vrieť. A to doslova.

Tri súťažné tímy

Už od 11.00 hod. súťažiaci rozpália kotlíky a začnú pripravovať chutný guláš. „Minuloročné prvenstvo príde obhájiť družstvo Nešporáci. Minulý rok sa na druhom mieste umiestnil tím Domov dôchodcov, ktorí by tento rok chceli poraziť víťazov. Tretí prihlásený súťažný tím má názov Slniečkovo," prezrádza organizátor Róbert Andráši. Popri gulášovaní sa účastníci Sídliskovice budú môcť občerstviť klobáskou, cigánskou pečienkou a sladkými wafľami, či plnenými koláčikmi.

Disko, koníky aj psíci

Samotný program sa začne o 14.00 hod a potrvá do 17.30 hod. Podľa slov Róberta Andrášiho, deťom budú k dispozícii dva koníky. Na nich sa budú môcť povoziť. Pripravené budú sútaže pre deti a dospelých, ako aj detská diskotéka. V rámci programu vystúpia členovia Kynologického klubu Šaľa, ktorý sa prestaví s ukážkami výcviku psov. Taktiež Červený kríž má pripravenú malú ukážku prvej pomoci pre deti a dospelých.

„Na Sídliskovicu 2017 prídu aj naši priatelia z partnerského mesta Oroszláni Betka Szabová s manželom a Marta Fátrai. Marta Fátra je predsedkyňa občianskeho združenia Oroszláni Barátainak Köre. Betka Szabová je predsedníčka slovenskej samosprávy v Orosláni,“ povedal nám Róbert Andráši. O 17.00 hod. vyhodnotia súťaž „Ceníme si prácu suseda“. Výsledky už poznáme.

V rámci ocenenia Ceníme si prácu suseda budú ocenení:

  • Milan Pospiš – fotograf
  • Svetozár Hikkel – kultúrne podujatie Šaliansky Maťko
  • Melánia Hubinová – zdravotná sestra
  • Alexander Recska – starostlivosť o predzáhradku
  • Júlia Pribinová – starostlivosť o vtáctvo
  • Xavier Chromek – starostlivosť o bytový dom

Za dlhoročnú spoluprácu s občianskym združením Šaľa – Tvoje mesto a aktívnu činnosť v spoločenskom živote získajú ocenenie Betka Szabová a Marta Fátrai z Oroszláni.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM