Zlatica Gregorová Iné športy Správy

V Skate Parku betónujú podklad: Pokračovať budú zrejme v novembri, FOTO

Pred niekoľkými týždňami sa v Šali vedľa futbalového štadióna začali prvé práce na výstavbe moderného športoviska. Využívať ho bude môcť verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku V Skate Parku betónujú podklad: Pokračovať budú zrejme v novembri, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

V časti, ktorá nie je využívaná, sa Večan Marek Molnár rozhodol, že mládeži spríjemní využívanie voľného času. Po dohode s mestom rozbehli prvé náčrty a začala výstavba Skateboard – BMX parku Šaľa. Podľa Mareka Molnára tu budú využité ekologické materiály, ktoré nemajú ambíciu hrdzavieť a budú odolné voči poveternostným podmienkam.

Špeciálne prvky

Na ploche bude vybudované športovisko s obdĺžnikovou plochou, na ktorej bude umiestnených viacero „stolov“, skákacia rampa, koľajnicové šmýkačky a ďalšie špeciality, ktoré radi využívajú jazdci na skateboardoch. V čase našej návštevy už pracovníci poriadne pokročili. Po výkopoch niet ani stopy a práve na plochu nanášali betónovú zmes z pristaveného miešača.

Podklad by chceli čo najskôr dokončiť. Potom ho vyhladia. „Práce sú v takej fáze, že dnes bude betónová doska zabetónovaná. Musí to zavädnúť, potom sa doska musí hladiť strojne, niekedy večer sa to vyhladí. Potom je to pripravené na uloženie prvkov,“ prezradil nášmu portálu pán Krajčír, majiteľ firmy, ktorá Skateboard – BMX park Šaľa buduje.

Dlhé lehoty

Betónová plocha bude teraz odpočívať približne tri týždne, kým sa na ňu modulové prvky budú môcť osadiť. Počas nich podklad poriadne dozrie a vytvrdne. Práce by teda mohli opäť pokračovať približne v novembri 2018. Ako nám povedal pán Krajčír, teraz všetko závisí od Nemcov. „Sú tam dlhšie dodacie lehoty, oni majú 4 – 18 týždňové. Uvidíme teda, čo sa nám podarí, dokončenie bude záležať už len na dodaní prvkov,“ zakončil Krajčír.

V Skate Parku betónujú podklad: Pokračovať budú zrejme v novembri, FOTO
17
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM