Zlatica Gregorová Samospráva

V šalianskom lesoparku sa opäť pracuje: Radnica pokračuje s relax zónou, FOTO

Znovuoživenie oddychového miesta pokračuje aj tento rok. Nápad vybudovať ho, skrsol v občianskom združení Petra Bošňáka.

Ilustračný obrázok k článku V šalianskom lesoparku sa opäť pracuje: Radnica pokračuje s relax zónou, FOTO
14
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Šalianska radnica kývla na spoluprácu združenia a jeho predsedníčky Gabriely Lackovej a po naprojektovaní areálu a vysporiadaní pozemku tam vlani začali lesné práce v smere od mosta. Spočívali v riadenom výrube náletových a chorých drevín, čím sa porast výrazne presvetlil. Potom sa prikročilo k čisteniu chodníkov a pribudol mobiliár – lavičky aj smetné koše. Ešte pred koncom roka tu mesto dalo osadiť ping – pongový stôl a kovové konštrukcie na exteriérové cvičenie.

Upravia terén

Skrášľovanie lesoparku počas zimy ustalo, keďže aj príroda potrebuje oddych. S blížiacimi sa jarnými mesiacmi pomaly štartujú aj poverení pracovníci, aby pokračovali v načatom. „Zo zarasteného, „strašidelného“ lesu sa stalo príjemné miesto na prechádzku. Táto časť čaká ešte na úpravu terénu, ktorá si ale vyžaduje suchšie počasie. Pracovníci však nezaháľali a lesopark už počas od druhej polovice februára ďalej skrášľujú. Pokračujú v prerieďovaní náletových a vysušených drevín a porastov. Les sa „nadýchne“ až po Školskú ulicu,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Zo zahusteného lesoparku sa pomaly stane prímestský park, kde podľa Eriky Kollerovej pribudnú ďalšie lavičky, smetné koše a herné prvky aj v tejto časti lesíka.

Občanom aj návštevníkom

„Ešte v minulom roku sa radnici podarilo získať do dlhodobého prenájmu šaliansky lesoparku v tzv. medzihrádzovom priestore. Cieľom je zo zahusteného lesu vytvoriť miesto na oddych pre obyvateľov a návštevníkov mesta,“ dodala Erika Kollerová.

V šalianskom lesoparku sa opäť pracuje: Radnica pokračuje s relax zónou, FOTO
14
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM