Zlatica Gregorová Samospráva

V šalianskom Krízovom centre je plno: Klientom pomôžete aj šatstvom

Kruté mrazy, aké sme v nedávnych dňoch zažili aj v našich končinách, preskúšali najmä ľudí bez domova. Momentálne majú núdzu o teplé oblečenie.

Ilustračný obrázok k článku V šalianskom Krízovom centre je plno: Klientom pomôžete aj šatstvom
Zdroj: Mesto Šaľa

V ťažkej životnej situácii sa môže ocitnúť ktokoľvek, bez ohľadu na vek, postavenie i sociálne zabezpečenie. Často sa stane, nie vlastnou vinou, že vplyvom zlých okolností človek ostane bez strechy nad hlavou. V týchto prípadoch je dobré, ak sa má na koho obrátiť a pomaly sa rozbehnúť tým správnym smerom a dať veci do poriadku.

Vo dne, v noci

V našom meste svoju činnosť vykonáva Krízové centrum. Jeho vedúcim je Peter Gomboš. Zariadenie poskytuje svojim klientom dočasné útočisko so sociálnym poradenstvom, pomoc pri uplatňovaní práv a právom chránených záujmov, pracovnú terapiu ako aj poskytovanie nevyhnutného ošatenia a obuvi. V objekte Krízového centra na Partizánskej ul.č.1 nájdete aj Nízkoprahové denné centrum. To môže záujemca využiť počas dňa od 9.00 hod. až do 15.30 hod.

Denne vyše 50 porcií

Nocľaháreň je klientom k dispozícii od 17.00 hod. s odchodom na druhý deň o 7.00 hod. ráno. Poplatok za využitie služieb je 0,70 eur na deň. V nedávnych treskúcich mrazivých dňoch bol o šalianske centrum ešte väčší záujem a tak ľuďom pomáhajú ako môžu. „V posledných dňoch tu máme aj 21 ľudí. Pridávame na zem matrace. Spolu tu prenocúva viac než 30 ľudí,“ uviedol pre sala.sk vedúci Krízového centra v Šali, Peter Gomboš. Ako ďalej dodal Peter Gomboš, svojim klientom podávajú aj teplé jedlo v podobe polievky s chlebíkom. Tie centru sponzorsky poskytujú miestni dodávatelia a najmä vďaka nim je v zariadení o klientov dobre postarané. Niekedy sa do varenia horúcej polievky pustia vraj aj pracovníčky centra a denne z nej rozdajú viac ako 50 porcií.

Pomôžte s oblečením

Ako uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová, v Krízovom centre teraz chýba predovšetkým teplé oblečenie. Najviac by sa zišla teplejšia spodná bielizeň, ale aj tielka či teplé zimné bundy. Každý, kto by chcel pomôcť, môže zájsť osobne do zariadenia na Partizánsku č. 1 alebo získať informácie na tel. č.: +421 31 770 65 37.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM