Zlatica Gregorová Kultúra

V šalianskej Večierke budú workshopy: Príležitosť dostanú výtvarníci i fotografi

Počas marca sa členovia klubisti majú na čo tešiť. Pre fotografov pripravili prednášku a výtvarníkom zorganizujú tvorivé popoludnie.

Ilustračný obrázok k článku V šalianskej Večierke budú workshopy: Príležitosť dostanú výtvarníci i fotografi
45
Galéria

Pre fotografov

Počas marca sa vo veľkom začne vzdelávacia činnosť členov miestnych záujmových klubov. Vo štvrtok 7. marca 2019 sa o 17.00 hod. v kultúrnom stredisku bude konať Prednáška pre klub fotografov Terra Wag. Hosťom bude Jozef Pažitný. Šalianski fotografi sa odborníka budú môcť opýtať na čokoľvek, čo ich zaujíma z ich fachu a pritom sa dozvedieť novinky z fotosveta.

Workshop pre výtvarníkov

Členovia Klubu výtvarníkov Terra Wag Šaľa sa budú taktiež zapodievať zaujímavou tvorbou. Pracovníci Mestského kultúrneho strediska pre nich organizujú Workshop kreativity. Niekoľkohodinový program sa bude konať v priestoroch Kultúrneho strediska Večierka. Ako nášmu portálu povedala kultúrna referentka Katarína Gáborová, „šalianskym výtvarníkom príde svoju metódu akrylovej maľby predstaviť Katarína Jahnová. V sobotu 9. marca od 9.00 hod. sa začne prednáška spojená s praktickou ukážkou.“

Podľa slov kultúrnej referentky Kataríny Gáborovej si členovia Terra Wag so sebou prinesú plátna aj štetce a budú sa venovať abstraktnej tvorbe. Workshop by mal trvať približne do 14.00 hod.

Vystavia ich

Ako dodala referentka z KS Večierka Katarína, získané skúsenosti z workshopu by chceli samotní klubisti poskytnúť svojim ďalším kolegom, ktorí sa ho nebudú môcť zúčastniť. O niečo neskôr by novovytvorené abstraktné diela chceli predstaviť na výstave, ktorú si bude môcť pozrieť aj verejnosť.

Pozrite si priložené víťazné fotografie zo súťaže Dominanty mesta, ktorá sa konala v roku 2018.

Foto: ilustračné

Vyhlásili víťazov súťaže Dominanty mesta Šaľa: Kto tentoraz zabodoval? FOTO
45
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM