Zlatica Gregorová Rôzne

V šalianskej škôlke chcú EKO učebňu: Podporiť ich môžete aj vy

Predškolské vzdelávanie má v živote človeka veľký význam. Odmalička získava základné informácie od rodičov aj učiteliek.

Ilustračný obrázok k článku V šalianskej škôlke chcú EKO učebňu: Podporiť ich môžete aj vy
Zdroj: Pixabay.com

Práve toto obdobie je veľmi dôležité pre rozvoj škôlkara. Pri výučbe priamo v prírode môže získať nielen vedomosti, ale aj pozitívny vzťah k životnému prostrediu, zvieratám a ich ochrane.

EKO učebňa

Preto, aby mali šalianski predškoláci tie najlepšie zážitky, ich učitelia prichádzajú s viacerými zaujímavými projektami. Len nedávno si v Materskej škole na Budovateľskej ulici v Šali zaumienili, že príjemné prostredie záhrady pretvoria na miesto, kde by sa dalo pohodlne vyučovať. Priamo medzi zeleňou a na čerstvom vzduchu plánujú zriadiť EKO učebňu.

Päťdesiatnička

Materskú školu, ktorá vznikla pred vyše 50 rokmi v súčasnosti navštevuje sedemdesiatka detí. Okrem zábavy, vzdelávania aj hier vo vnútri budovy ponúka svojim žiakom aj možnosti hier v záhrade škôlky. Tu sa deti môžu vyšantiť na detských preliezkach aj drevenom vláčiku.

Vysnívaný altánok

„Sme malá materská škola v centre mesta zameraná na pohyb, zdravý životný štýl, ochranu prírody a životného prostredia, obklopená krásnym školským dvorom plným zelene. Dvor využívame na pohybové, športové a environmentálne aktivity. Naším snom je altánok, ktorý by sme využili ako prírodnú učebňu," hovorí riaditeľka škôlky Eva Reháková.

Dáte im hlas?

Ako riaditeľka šalianskej škôlky dodáva, pozývajú všetkých ľudí dobrej vôle, aby svoju podporu vyjadrili prostredníctvom hlasovania. Stačí kliknúť, vybrať projekt Ekoučebňa v školskej záhrade a po vyplnení formuláru odovzdať svoj hlas. Ak projektom zaujmú, na podporu vzdelávania v zelenej oáze môžu získať finančnú dotáciu vo výške 1000 eur. Ak chcete pomôcť, môžete tak urobiť do konca júna 2019.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM