Zlatica Gregorová Šport

V šalianskej plavárni bolo veselo: Prišli ste si zaplávať aj vy? FOTO

Podujatie "Zaplávajme spoločne čo najďalej" sa vo štvrtok konalo v mestskej plavárni. Jubilejným ročníkom podporili zdravý životný štýl.

Ilustračný obrázok k článku V šalianskej plavárni bolo veselo: Prišli ste si zaplávať aj vy? FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Organizátormi podujatia boli Mesto Šaľa – Komisia životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti pri MsZ v Šali a Aquasport Šaľa. Vo štvrtok 24. mája 2018 sa konal už 10. ročník spolu s Dňom otvorených dverí.

Ako prezradil organizátor Peter Gomboš, akcia má v meste peknú tradíciu. Mesto Šaľa bolo v roku 2008 zapojené do celoslovenskej štafety „Šaľa, mesto prevencie“ s množstvom aktivít s protidrogovou tematikou a za zdravý životný štýl. Aj po odovzdaní štafety Peter Gomboš a Marián Šperka v aktivitách pokračovali. Jednou z nich je práve plavecké podujatie.

Zo Šale aj okolia

Od dnešného rána sme tu mali takmer polovicu základných škol z celého mesta. Prišli žiaci zo základnej školy v Hornej Kráľovej, Hájskeho, plavecký výcvik zo Sládkovičova, bol tu plavecký tréning so študentmi z Trnavy,“ hovorí Peter Gomboš.

80-členná delegácia

Ako ďalej prezradil predseda Komisie životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti pri MsZ v Šali Peter Gomboš, počas dňa plaváreň navštívi aj 80-členná delegácia z Močenku so svojimi hosťami z Moravy, ktorí sa chcú podujatia zúčastniť. Takmer každá škola prišla autobusom, čo hodnotí veľmi pozitívne. „Každá škola si nahlásila 2 žiakov, ktorým meriame čas. Vyhodnotíme z nich najlepších, v rámci jednotlivcov. Máme pripravené ďakovné listy aj pre širokú verejnosť," “uviedol Peter Gomboš.

Riaditeľ šalianskej plavárne Patrik Ščasný je bývalým plutvovým plavcom, ktorý dokonca našu krajinu úspešne reprezentoval na mnohých podujatiach. Stihol i on popri svojich povinnostiach, v rámci akcie niečo zaplávať? „ Dnes som už priložil nejaký ten meter a poobede máme športový tréning, takže možno vybehneme s deťmi a v rámci atrakcie niečo zaplávame," povedal riaditeľ pre náš portál. Atmosféra aj účasť na tejto akcii sa mu pozdáva.

Vidí to pozitívne

„Zatiaľ hodnotíme tento deň veľmi úspešne. Momentálne prebieha plávanie detí, škôl, tak, ako aj vlani. Sú tu v hojnom počte , dúfame, že pokoria vlastný aj celkový rekord,“ zhodnotil riaditeľ plavárne Patrik Ščasný.

Aj pre verejnosť

Doobeda teda plávali deti a žiaci, popoludnie bolo vyhradené verejnosti. Kto prišiel, iste neľutoval. Okrem osvieženia vo vode počas horúceho dňa každý prispel preplávanými metrami, ktoré budú súčasťou celkového sčítania. Organizátori by boli radi, ak by sa podarilo prekonať predvlaňajší rekord 726 km a 122 m. Do plávania sa vtedy zapojilo celkovo 590 účastníkov.

V šalianskej plavárni bolo dnes veselo: Prišli ste si zaplávať aj vy? FOTO
34
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM