Zlatica Gregorová Kultúra

V šalianskej knižnici založili KaKaDu klub: Nových členov čaká prijímací rituál

Pracovníčky Mestskej knižnice J. Johanidesa sa po aktívnom lete púšťajú do ďalšej činnosti. Program pripravili najmä pre malých čitateľov.

Ilustračný obrázok k článku V šalianskej knižnici založili KaKaDu klub: Nových členov čaká prijímací rituál
54
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Ako sme sa dozvedeli, v knižnici stihli založiť Klub knižných detektívov. Aby sa jeho názvom čitateľ nenatrápil, dali mu skratku KaKaDu.

Pre žiakov

A to podľa papagájovitého vtáka, ktorého pozná už aj malé dieťa a jeho meno sa dá dobre zapamätať.

Knižničiarky uviedli: „Klub vznikol pre všetky deti prvého stupňa ZŠ, ktoré obľubujú knižky, rozprávkové či detektívne príbehy, rôzne knižné postavy, sú kreatívne a radi trávia čas aktívne."

„Klub vznikol v súvislosti s Projektom na podporu čítania a jeho hlavným cieľom je priviesť deti ku knihe zábavnou formou. Veríme, že sa nám podarí osloviť nielen deti, ktoré majú už teraz blízko ku knihám, ale aj tie, ktoré čaro príbehov ukrytých v knihách ešte neobjavili,“ uvádzajú pracovníčky knižnice na svojom webe.

Rituál

V šalianskom zariadení však pripomínajú, že to, aby klub prekvital, bude záležať aj na samotných deťoch. Postačí, ak poriadne rozšíria členstvo a budú aktívne. Ako uviedli knižničiarky, klub už svoju činnosť začal a to 2.októbra 2019. Každý nový detektív musí mať za sebou prijímací rituál. Potom získa riadny preukaz člena KaKaDu a môže naplno využívať výhody členstva.

Vo fotogalérii si pozrite nedávno otvorené historické ihrisko Majk v Šali.

Foto: ilustračné

V Šali otvorili historický MAJK: Prvé detské nájazdy má za sebou, FOTO
54
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM