Zlatica Gregorová Kultúra

V šalianskej knižnici letia nové knihy: Prispieť zaujímavým titulom môžete i Vy!

Knižnica je miestom oddychu, kam chodievajú fajnšmekri, ale i študenti, deti, či dospelí. V Mestskej knižnici Jána Johanidesa sa zapojili do zaujímavého projektu.

Ilustračný obrázok k článku V šalianskej knižnici letia nové knihy: Prispieť zaujímavým titulom môžete i Vy!
Zdroj: TASR

Tiché miesto, ktoré navštívime z rôzneho dôvodu. Dieťa kvôli radosti z čítania, dospelí tu prídu za novinkami, ktoré práve vyšli, či za historickými titulmi. Študenti tu nájdu, čo potrebujú pre svoje štúdium. Všetci však iste radi pomôžu dobrej veci. V Mestskej knižnici Jána Johanidesa sa zapojili do zaujímavého projektu.

Tento projekt uskutočňuje Mestská knižnica Jána Johanidesa už druhý rok. Zapojili sa do neho v roku 2015 po prvýkrát. A s úspechom pokračujú ďalej. Viac o tom projekte a o tom, ako pomohli doterajšie knižné príspevky knižnici, nám porozprávala jej riaditeľka Adriana Gerová.

Hovorí riaditeľka Adriana Gerová:“Do projektu sme sa zapojili spolu s inými knižnicami na Slovensku. S prvotnou myšlienkou takto pomáhať knižniciam prišla istá novinárka. U nás ho s úspechom praktizujeme. Týmto spôsobom do našej knižnice pribudlo okolo 600 kníh. Potešíme sa najmä novým knihám.“

Projektom Jednu knihu ročne pomôžete svojej knižnici

Podstatou je kúpiť si knižku a po jej prečítaní ju priniesť do svojej obľúbenej knižnice. Úplne najlepšie je, ak prinesiete novú knižku. Takto vám kniha neostane po prečítaní v domácej knižnici, kde postupom času zapadne prachom. Dostane ďalšiu šancu potešiť ešte množstvo čitateľov, ktorí sa k nej dostanú. Zároveň pomáhate rozširovať knižničnú ponuku. Prispieť môžete akýmkoľvek žánrom, či už dobrodružným románom, beletriou, detskými knihami, ale i sci – fi a odbornou literatúrou.

Knihy môžete priniesť do Mestskej knižnice Jána Johanidesa kedykoľvek počas prevádzkových hodín okrem utorka a nedele od 9.00 hod.- 12.00 hod. a popoludní 12.30 hod.- 17.00 hod. V sobotu je otvorené od 8.00 hod. – 12.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM