Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali zasadali k doprave: Nevyhli sa ani otázke parkovania

Najväčším tŕňom v päte množstva miest aj obcí sú križovatky. Poväčšine ich miestni vyriešili vybudovaním okružných križovatiek, čo nemusí byť v každej situácii šťastným riešením.

Ilustračný obrázok k článku V Šali zasadali k doprave: Nevyhli sa ani otázke parkovania
Foto: Zlatica Gregorová

Členovia Komisie pre územné plánovanie, výstavbu a dopravu pri Mestskom zastupiteľstve v Šali mali nedávno na programe otázky, týkajúce sa dopravy aj parkovania. Teda to, čo najviac rezonuje v našom meste.

Nebezpečné križovatky

Témou októbrového zasadnutia komisie boli križujúce sa šalianske cesty pri nákupnom centre v smere do Trnovca nad Váhom a na Kráľovskej ulici. Tá druhá sa nachádza neďaleko budov šalianskej priemyselnej spoločnosti a prejazd ňou je komplikovanejší ako cez ostatné križovatky. Treba si na nej dávať obzvlášť veľký pozor i pre časté dopravné kolízie.

Do 3, 5 tony

To, že križovatka pri nákupnom centre nemá požadované rozmery a teda je ťažšie prejazdná už i kvôli kamiónovým tranzitom, verejnosť už dávnejšie vie. O križovatke – kruhovom objazde sa diskutovalo i počas protestov za výstavbu šalianskeho obchvatu. Členovia Komisie pre územné plánovanie, výstavbu a dopravu pri MsZ v Šali na svojom rokovaní hovorili aj o tom, „ako odľahčiť dopravu v meste". Navrhli „vybudovať komunikáciu – rekonštrukciu povrchu panelovej cesty (s obmedzeniami napr. do 3,5t), od konca Ul.Fr.Kráľa,  okolo Odkaliska Duslo, a.s. s vyústením na cestu I/75, pred Trnovcom n/Váhom,“ informuje zápisnica.

Zakázané parkovanie

Druhou témou rokovania bolo nepovolené parkovanie nadrozmerných áut a autobusov na šalianskych sídliskách. Tu sa všetci uzniesli na tom, že najpodstatnejšiu úlohu tu zohrajú častejšie hliadky našich mestských policajtov. Uznesenie o zhustených kontrolách príslušníkov MsP Šaľa adresovali mestu.

V prípade, že by zákon pre každého platil rovnako, obyvatelia bytoviek a rodinných domov by smelo parkovali pred svojím príbytkom, či za svojím plotom, autobusy na autobusovej stanici a kamióny na povolenom stojisku niekde za mestom. Možno to raz nebude len sen mnohých Šaľanov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM