Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali začne veľké upratovanie: Mesto chcú vyčistiť do mája

Radnica pripravuje na najbližšie dni mega akciu. V rámci nej by mali zmiznúť nečistoty z ciest, chodníkov i verejných priestranstiev.

Ilustračný obrázok k článku V Šali začne veľké upratovanie: Mesto chcú vyčistiť do mája
Foto: Zlatica Gregorová

Kompetentní majú v pláne najmä odstránenie rôznych predmetov, ktoré špatia sídliská. Zároveň sa vymenia aj viaceré koše na drobný odpad.

Pomôžu fyzicky

Podľa slov Eriky Kollerovej z mestského úradu však magistrát na pripravované rozsiahle upratovanie nemá dostatok vlastných kapacít. Primátor Jozef Belický preto požiadal o pomoc miestnych podnikateľov. Ide predovšetkým o firmy, ktoré už v minulosti pre mesto vykonávali rôzne práce. „Verím, že budú mať pre nás pochopenie a pomôžu nám pri čistení. Potrebujeme pomôcť, ani nie finančne ako skôr fyzicky. Ručnou prácou alebo aj zapožičaním techniky,“ uviedol Belický.

     

Začnú o niekoľko dní

Na spoločnom stretnutí vedenia mesta s podnikateľmi bola Šaľa i mestská časť Veča rozdelená na 12 úsekov. Každý z nich bude mať pri upratovaní na starosti jedna z firiem, ktorá bude svoju prácu koordinovať s prideleným zamestnancom mesta. „Našou predstavou je nielen vyzbieranie odpadkov, ale chceme, aby boli napríklad odstránené rôzne tyče, ktoré trčia z trávnikov, spílené staré konštrukcie na prášenie kobercov či demontované zničené odpadkové koše,“ vysvetlil Belický. Ako doplnil, pracovníci, ktorí budú čistiť verejné priestranstvá, vyjdú do ulíc už o pár dní. „Našou víziou je mať upratané mesto už začiatkom mája,“ dodal primátor.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM