Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali vybrali víťazov na večiansky vnútroblok: Práce vyhotovia dve firmy

Po prvom verejnom obstarávaní sa prednedávnom podarilo súťaž zopakovať. Projekt s hernými prvkami a relaxačnou zónou má zelenú.

Ilustračný obrázok k článku V Šali vybrali víťazov na večiansky vnútroblok: Práce vyhotovia dve firmy
Zdroj: Mesto Šaľa

Projekt „Revitalizácia verejných medziblokových priestorov sídliska Veča v meste Šaľa“ nemal žiadneho víťaza, pre nesplnenie všetkých požiadaviek. Mesto sa teda rozhodlo dať šancu záujemcom, ktorí stavebné práce budú schopní zrealizovať v plnej miere a podľa všetkých náležitostí.

Na časti

Šalianska radnica tak opäť pokračuje v revitalizácii opustených plôch, ktoré sa vďaka projektu zmenia na relaxačné miesto pre obyvateľov tejto mestskej časti. Zákazka k večianskemu vnútrobloku je rozdelená na časti.Vznikne tu miesto na hru, odpočinok a priestor dostane krajšiu tvár i s potrebným mobiliárom. Projekt je financovaný z finančných prostriedkov Európskej únie.

Zvýšia estetické hodnoty

Na začiatku realizácie diela budú samotné stavebné práce, ako je napríklad modernizácia pôvodných chodníkov aj s umiestnením mobiliáru – lavičiek a osvetlením. „V rámci tejto časti zákazky ide o odstránenie nevyhovujúceho technického stavu časti existujúcich chodníkov a trás pre peších, zveľadenie spoločného priestoru zvýšením jeho estetických a kultúrno-spoločenských hodnôt vybudovaním priestoru pre odpočinok a relax. Súčasťou revitalizácie je aj rekonštrukcia verejného osvetlenia v medziblokových častiach sídliska v rozsahu projektovej dokumentácie," uvádza sa v zákazke.

Druhá časť bude predstavovať umiestnenie herných prvkov. Tretia časť projektu zahŕňa osádzanie nových prvkov na fitness a taktiež tu pribudnú aj stojany na bicykle. Do poslednej, štvrtej fázy sú začlenené práce súvisiace so zeleňou v okolí večianskeho vnútrobloku. Po dokončení diela tu budú vysadené trvalky a živé ploty, stromy, trávy a taktiež doplnený trávnik. To všetko bude spríjemňovať pobyt v tejto časti mesta.

Herné prvky aj zeleň

Šalianska radnica nedávno vybrala realizátorov projektu. Podľa Úradu pre verejné obstarávanie sa o stavebné práce, osadenie herných a aj fitness prvkov postará víťazná firma z Kysuckého Nového mesta s ponúkanou sumou viac ako 390-tisíc eur. Revitalizácia verejnej zelene pripadla zase inému víťazovi – bratislavskej spoločnosti. Tá svoju časť projektu vyhotoví za necelých 54 -tisíc eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM