Zlatica Gregorová Kultúra

V Šali uvidíte nezvyčajné obrazy: Sú maľované horúcim voskom

Iste ste sa pri potulkách galériami stretli s rôznymi výtvarnými technikami. Enkaustika je známa už i v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku V Šali uvidíte nezvyčajné obrazy: Sú maľované horúcim voskom
Foto: Zlatica Gregorová

Na takéto výtvory sú potrebné špeciálne maliarske pomôcky ako napr.: špeciálny vosk i enkaustická žehlička. Pomocou nej sa vosk roztopí a dá sa ním maľovať. Žehlička môže poslúžiť aj ako nástroj na maľbu horúcim voskom, dajú sa s ňou vytvárať rôzne zaujímavé motívy na zvolený podklad priamo do vosku.

Z anjelského sveta

Jednou z výtvarníčok, ktoré sa na enkaustiku špecializujú je i Bratislavčanka, žijúca v Seredi Katarína Marszovská. Minulotýždňovou vernisážou otvorili výstavu jej maľovaných diel pod názvom Z anjelského sveta. Výstava je sprístupnená verejnosti v priestoroch Kultúrneho strediska Večierka v Šali.

Intuícia a horúci vosk

Ako sme sa dozvedeli od pracovníčky KS Večierka Kataríny Gáborovej, autorka množstva zaujímavých diel sa maľovaniu a enkaustike venuje už asi šiesty rok. A podľa slov Kataríny Marszovskej, maľovanie a hra s farbami sa stali tvorivými učiteľmi na jej ceste životom.. Vo svojej tvorbe okrem horúceho vosku využíva akryl i prírodné materiály.

"Intuitívne obrazy maľované horúcim voskom“ od Kataríny Marszovskej si môžete pozrieť do 28. apríla 2017 v priestoroch KS Večierka v Šali.

V Šali uvidíte nezvyčajné obrazy: Sú maľované horúcim voskom
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM