Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali uprednostnili miestne firmy: Postarajú sa o havarijné stavy aj chodníky

Počas roka sa samosprávy zaoberajú aj tým, kto a za koľko bude ochotný urobiť rôzne cestárske práce. V našom meste majú jasno.

Ilustračný obrázok k článku V Šali uprednostnili miestne firmy: Postarajú sa o havarijné stavy aj chodníky
Foto: Zlatica Gregorová

Niekto musí mať na starosti aj akútne stavy v prípade poškodenia cesty alebo upchaté odtokové kanály. I na to je potrebné verejné obstarávanie.

Havarijné stavy

V Šali sa týmito otázkami zaoberali aj počas tohto roka. Okrem množstva iných verejných súťaží bolo potrebné vybrať aj toho, kto bude mať pod palcom „Havarijné opravy miestnych komunikácií v meste Šaľa.“ Ako uvádza sala.sk, do súťaže sa zapojili dve firmy. Víťazom sa stala šalianska spoločnosť. Práve tá predložila návrh s najnižšou sumou a predpokladanou hodnotou zákazky vo výške 83 949,05 eur s DPH.

Ďalším predmetom verejného obstarávania v tomto roku bolo aj „Odvodnenie, oprava a výmena uličných vpustí na miestnych komunikáciách v meste Šaľa“. Ako informuje mesto, o uvedenú zákazku mali záujem traja uchádzači. Spomedzi nich ako najvhodnejšieho realizátora odovodňovacích prác vybrali opäť šaliansku spoločnosť. „Uchádzač splnil všetky požadované podmienky a z toho dôvodu bol vyhodnotený ako úspešný,“ uvádza sa v Rámcovej dohode. Spoločnosť mestu ponúkla vykonanie prác za sumu 59 965,84 eur s DPH.

Údržba komunikácií

Aj do tretice Mesto Šaľa zrealizovalo verejnú obstarávanie. Tentoraz k zákazke „Údržba miestnych komunikácií a chodníkov v meste Šaľa.“ I v tejto súťaži sa víťazom stala spomínaná šalianska spoločnosť. Tá svoju ponuku predložila mestu Šaľa vyčíslenú na 72 956,75 eur s DPH. Všetko potrebné, čo sa komunikácií a chodníkov týka má v opatere jedna šalianska spoločnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM