Futbal Šport

V Šali to bude žiť futbalom: Čaká nás už 19. ročník medzinárodného turnaja!

Koncom tohto týždňa, v piatok 18. novembra 2016 sa tu uskutoční podujatie s dlhoročnou tradíciou. V Mestskej športovej hale to bude vrieť.

Ilustračný obrázok k článku V Šali to bude žiť futbalom: Čaká nás už 19.  ročník medzinárodného turnaja!
Zdroj: Mesto Šaľa

Už po 19. krát si svoje sily zmerajú tímy z celého Slovenska a dokonca i zo zahraničia. V meste sa už pripravujú na priateľské futbalové stretnutia. Čaká nás totiž 19. ročník Medzinárodného futbalového turnaja o pohár náčelníka Mestskej polície Šaľa. Ako náš portál informovala Eliška Vargová, z Referátu pre rozvojovú stratégiu a štrukturálne fondy Mestského úradu Šaľa, účasť predbežne prisľúbilo už 6 súťažných družstiev.

„Mestská športová hala sa opätovne stane dejiskom Medzinárodného futbalového turnaja o pohár náčelníka Mestskej polície Šaľa. V piatok 18.11.2016 si zmerajú svoje sily družstvá zo Slovenska (Mesto Šaľa + MsP, ORPZ) a aj zo zahraničných družobných miest mesta Šaľa, ktorými sú Telč (CZ), Oroszlány (HU), Końskie (PL). V tomto roku sa predstaví aj futbalové družstvo spoločnosti Duslo a. s. Pozvanie dostalo aj mesto Mohyliv Podilskyi“, povedala referentka Eliška Vargová.

Turnaj sa organizuje každý rok. V roku 2015 sa konal 18. ročník tejto súťaže. Zúčastnilo sa ho tiež 6 družstiev. Na 1.mieste skončilo OR PZ Šaľa s 12 bodmi, mesto Telč s 12 bodmi na 2. mieste a na 3. mieste Konskie s 9 bodmi. Podujatie sa konalo 27.11. 2015 v Mestskej športovej hale v Šali. Na turnaj prišli povzbudiť svojich hráčov aj primátor mesta Oroszlány, Lazók Zoltán a starosta mesta Telč, Roman Fabeš. Šesť družstiev hralo systémom každý s každým. Zúčastnilo sa ho 63 hráčov a mnoho ďalších hostí a divákov.                            

„Organizátorom tohtoročného turnaja je Mestská polícia Šaľa s náčelníkom Petrom Krokavcom. O putovný pohár sa začne súťažiť pribl. od 8.45 hod. V čase od 8.00 hod. sa začne prezentácia zúčastnených mužstiev. Pred otvorením podujatia prebehne vyžrebovanie zápasov. Medzinárodný turnaj slávnostne otvorí primátor Jozef Belický. Potom už sa uskutočnia zápasy podľa harmonogramu. Športová časť priateľského turnaja skončí o 15.00 hod. vyhodnotením, ktoré bude spojené s odovzdávaním cien. Podujatie finančne podporil Nitriansky samosprávny kraj,“dodáva Eliška Vargová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM