Zlatica Gregorová Rôzne

V Šali si uctili zosnulého novinára: Jánovi Kuciakovi zapálili sviečku, FOTO

Verejnosť sa nevie spamätať z krutého činu. I naše sa mesto pripojilo k pietnej spomienke na jeho obete.

Ilustračný obrázok k článku V Šali si uctili zosnulého novinára: Jánovi Kuciakovi zapálili sviečku, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Ubehlo len pár dní od chvíle, počas ktorej boli zmarené dva ľudské životy a ohrozená sloboda slova. Ani občanom nášho mesta nie je tento čin ľahostajný. Svoj odpor voči vražde dvoch mladých ľudí vyjadrili Šaľania všetkých generácií.

Pietna spomienka

podvečer 27. februára 2018 sa v Šali konala pietna spomienka. Autorom myšlienky, uctiť si pamiatku dvoch obetí, je Miroslav Demín a Róbert Andráši. Prítomní sa tíško pristavili pri Pamätníku obetiam komunizmu vedľa kultúrneho domu. Po 18. 00 hod. všetkých, ktorí si prišli uctiť zosnulého novinára a jeho priateľku, privítal poslanec Mestského zastupiteľstva a Nitrianskeho samosprávneho kraja a predovšetkým aktívny občan nášho mesta, Róbert Andráši. Vo svojom príhovore odsúdil tento čin a poukázal na to, že takéto niečo sa nesmie diať v dnešnej dobe.

Podporili novinársku obec

„Prišli sme si uctiť pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, prišli sme poukázať na to, že sa niečo také nesmie stávať v dnešnej dobe. Som rád, že ste prišli vyjadriť svoj nesúhlas s tým, čo sa udialo a čo sa stále deje. Prišli sme podporiť redaktorov i médiá, ktoré robia verejnoprospešnú prácu pre nás občanov. Zisťujú informácie o rôznych kauzách a neprávostiach, ktoré sa dejú a informujú nás o nich,“ povedal Róbert Andráši.

Po príhovore už účastníci pietnej spomienky tíško pristupovali k pamätníku a zapaľovali sviečky. Svoju úctu dvom mladým ľuďom prišli vzdať mladší i starší obyvatelia mesta, ktorých tento nezmyselný čin hlboko zasiahol.

V Šali si uctili zosnulého novinára: Jánovi Kuciakovi zapálili sviečku.FOTO
12
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM