Zlatica Gregorová Správy

V Šali si dali rande ľadové medvede: Podarilo sa im prekonať rekord, FOTO

Vyznávači otužovania a ľadovej vody mali v uplynulý víkend svoj deň. Po roku dobrovoľne vstúpili do studeného Váhu.

Ilustračný obrázok k článku V Šali si dali rande ľadové medvede: Podarilo sa im prekonať rekord, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Odštartovali tak ďalší ročník zimného plávania v Šali. To, čo obyčajným ľuďom vyráža dych, otužilci prežívajú v úplnej pohode. V porovnaní s bežnými ľuďmi im nerobí žiaden problém vliezť vo februári do rieky v plavkách. To, čo je pre nich celkom normálne, zhrnuli do svojej hymny.

"My sa zimy nebojíme, nemáme z nej strach! S odvahou si zaplávame v ľadových vodách! No tak plávaj, plávaj! Kľudne dýchaj! Vydržíš to, len sa nevzdávaj!“

Obdivné pohľady

Práve týmito slovami, podujatie v sobotu 22. februára 2020, odštartovali jeho organizátori, ktorými boli Šalianske ľadové medvede a Centrum voľného času Tip-Top Šaľa. Účastníci plávania sa zišli na šalianskej strane Váhu, aby sa opäť ponorili do jeho vôd. Brehy sa zaplnili nielen plavcami, ale aj návštevníkmi a rodinnými príslušníkmi, ktorí športovcov prišli podporiť.

Medzi otužilcami nechýbali Šalianske ľadové medvede. Do nášho mesta pozvali svojich kolegov a tak sa ich stretla vyše sedemdesiatka.

Päťstupňová

„Voda mala teplotu 5 stupňov a teplota vzduchu bola 10 stupňov. Počet otužilcov sa v tomto roku oproti minulému rapídne zvýšil. Veľký záujem o toto podujatie prejavila aj široká verejnosť, ktorá prišla všetkých otužilcov podporiť,“ priblížila nám Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa.

Unikát

Ako uvádza OZ Ľadové medvede na svojom webe, v Šali podujatie dosiahlo rekordnú účasť 72 plavcov a plavkýň. Podľa bratislavského občianskeho združenia: „Karol Hlavatý tam bol najstarší plavec a ako jediný plával dráhu pravý a ľavý breh. A, navyše, ako posledný vyliezal z vody, ktorá mala príjemných 5 stupňov.“

Vo fotogalérii si pozrite zábery zo 7. ročníka Zimného plávania v Šali.

Ďalšie zaujímavé informácie a aktuálne správy z celého Slovenska si môžete zabezpečiť sledovaním Dnes24 a Facebooku

V Šali sa stretli ľadové medvede: 7. ročníkom prekonali rekord, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM