Zlatica Gregorová Šport

V Šali sa už registrujú: Do práce na bicykli začne o chvíľu

Už len pár dní a začne sa celoslovenské podujatie na dvoch kolesách. Už aj šalianski škôlkári z MŠ 8. mája usilovne trénujú.

Ilustračný obrázok k článku V Šali sa už registrujú: Do práce na bicykli začne o chvíľu
Foto: Zlatica Gregorová

O chvíľu to začne. Cyklisti zo Šale budú vyrážať deň čo deň do práce na bicykli a prejdené kilometre poctivo evidovať.

Vyhrali i vlani

Šaľa, tak ako i vlani, nemá núdzu o súťaživých obyvateľov, ktorí chcú svoje mesto v dobrom zviditeľniť. Okrem skvelého pocitu, vyplývajúceho z ochrany životného prostredia a radosti z pohybu, môžu účastníci získať zaujímavé ocenenia. Vlani zvíťazili a slávnostne si ceny prebrali Bežci Šaľa, Bežci Duslo, Fitipaldi, Mestská polícia Šaľa, Májovky 1 – 12, Rýchla rota, Saganky, Vuchťáci a Školské zvončeky.

Viacero spôsobov

Podujatie potrvá do 1. do 31. mája 2018. Aktuálne sa podľa organizátorov Do práce na bicykli za Šaľu prihlásilo 27 registrovaných tímov a 93 účastníkov. Sú medzi nim aj vlaňajší víťazi aj nové tímy. Tento rok trasy prejdú Bežci Šaľa, Cyklisti z Dusla, Divoké kone, Dream team, MGO, Mestská polícia Šaľa, Májovky 1 – 14, Saganovky, Slniečkovo, Sporka, Tercera, Top1 Team,Vuchťáci a Školské zvončeky. Súťažiť môžu malí aj veľkí, pričom výhodu je, že sa do bicyklovania sa môžu zapojiť aj škôlkári na mini bicykloch, kolobežkách aj tí starší, na kolieskových korčuliach.

Viac samospráv

Až do 5. mája 2018 sa môžu registrovať 2 až 4 – členné tímy. Podľa vyjadrení organizátorov, už teraz je do kampane zapojených vyše 3 000 účastníkov a 81 samospráv. “Záujem samospráv bol aj tento rok naozaj veľký. Po minuloročnej účasti až 74 miest a obcí bolo ťažké si predstaviť, že sa toto číslo podarí nielen zopakovať, ale dokonca aj navýšiť. Napriek tomu sa to podarilo, čo je dôkazom, že registrova­né samosprávy majú skutočný záujem o zvyšovanie kvality života svojich obyvateľov a táto forma popularizácie cyklistickej dopravy je pre nich zaujímavá a vítaná,” hovorí koordinátorka kampane Andrea Štulajterová.

Zaujímavé ceny

Víťazi budú odmenení. Okrem dobrého pocitu zo športovania a pohodlnej dopravy do zamestnania, môžu samosprávy s minimálne 100 registrovaných účastníkmi môžu získať cyklostojany a verejné cyklopumpy. Ostatní súťažiaci, podľa stanovených kritérií, zase môžu vyhrať reťazové zámky na bicykle, horské pobyty, či skladacie bicykle.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM