Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali sa schyľuje k uzatváraniu zmlúv: Kvôli plánovanej cyklotrase

S plánovanou trasou pre cyklistov je potrebné vykonať viaceré neodkladné záležitosti.

Ilustračný obrázok k článku V Šali sa schyľuje k uzatváraniu zmlúv: Kvôli plánovanej cyklotrase
Zdroj: TASR

„Cyklotrasa za zamestnaním do priemyselného parku“ je názov projektu s dĺžkou trasy 3,433 km. Cyklotrasa bude začínať pri kostole Svätej rodiny vo Veči a vyústi pred priemyselným areálom Duslo a.s. Jej celková šírka bude 2,5 – 3,00 m.

Koncom apríla tohto roka zasadala Komisia pre územné plánovanie, výstavbu a dopravu. Jedným z predmetov rokovaní bola i budúca cyklotrasa. Členovia komisie sa zaoberali otázkou majetkového vysporiadania nehnuteľností s ňou spojených.

Cyklotrasa z Veče k Duslu

Všetci prítomní členovia tejto komisie sa oboznámili s projektom. A keďže “Cyklotrasa bude prechádzať cez pozemky vo vlastníctve mesta a tiež cez pozemky mnohých súkromných vlastníkov. Mesto, Oddelenie investičných činností a Oddelenie správy majetku zabezpečuje geodetické a projekčné práce, ktoré budú podkladom pre uzavretie nájomných, kúpnych a darovacích zmlúv s jednotlivými vlastníkmi pozemkov, ktoré pripravilo Oddelenie správy majetku," informuje mestský web, sala.sk.

Komisia prejednávala možnosť prípravy zmlúv pre terajších vlastníkov pozemkov, cez ktoré bude cyklotrasa prechádzať. Členovia komisie návrh jednoznačne podporili. Ako sa uvádza na mestskom webe: „Komisia odporúča mestu pripraviť a uzatvoriť všetky predložené typy zmlúv s jednotlivými vlastníkmi podľa vzťahu k pozemkom.“

Rokovací bod dnešného zastupiteľstva

Návrh na majetkoprávne usporiadanie nehnuteľností, nachádzajúcich sa pod plánovanou cyklotrasou tak bude jedným z rokovacích bodov počas dnešného zasadnutia MsZ v Šali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM