Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali sa môžete stať členom komisie: Mesto teraz hľadá nových záujemcov

Každé mesto či dedina má svojich poslancov, ktorí rokujú o dôležitých záležitostiach a schvaľujú rôzne zámery. Sú aj členmi niektorej z komisií.

Ilustračný obrázok k článku V Šali sa môžete stať členom komisie: Mesto teraz hľadá nových záujemcov
Foto: Zlatica Gregorová

Aj v Šali bol v novembri 2018 zvolený nový poslanecký zbor, ktorý pozostáva z 21 poslancov. Pravidelne sa budú stretávať na rokovaniach a riešiť potrebné.

Sedem komisií

Popri Mestskom zastupiteľstve okrem toho svoju činnosť vykonávajú aj komisie. V Šali ich je dokopy sedem a práve teraz máte šancu do niektorej sa prihlásiť. Podľa informácií zo šalianskej radnice mestské zastupiteľstvo v Šali zriadilo na ustanovujúcom zasadnutí dňa 4. decembra 2018 nasledovné komisie:

1. Komisia pre sociálne, zdravotné a bytové otázky

2. Komisia kultúry a cestovného ruchu

3. Komisia mládeže a športu

4. Komisia ekonomickú

5. Komisia územného plánovania, výstavby a dopravy

6. Komisia životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti

7. Komisia školstva

Každá komisia pozostáva z poslancov a neposlancov. Na jej čele stojí predseda, ktorý zodpovedá za rokovania aj konečné návrhy, ktoré budú predložené mestskému zastupiteľstvu. Do tímu patrí aj tajomník.

Prihláste sa

Aktuálne prichádza možnosť stať sa členom niektorej z komisií. Ako informujú zo šalianskej radnice, ak chcete byť členom komisie, „je potrebné odovzdať písomne (v podateľni mestského úradu) alebo elektronicky (na adresu: bohacova@sala.sk) vlastnoručne podpísanú žiadosť o členstvo v komisii.“

Nezabudnite uviesť svoj profesijný životopis aj s kontaktnými údajmi ako aj názov komisie, o ktorú máte záujem. Žiadosti môžete posielať do 15. januára 2019.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM