Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali rokovali o prioritách v športe: Reč prišla aj na plaváreň a zimný štadión

Komisie pri MsZ sa zaoberajú konkrétnymi oblasťami. Rokujú o vylepšeniach v kultúre, športe, životnom prostredí, ekonomike či zdravotníctve.

Ilustračný obrázok k článku V Šali rokovali o prioritách v športe: Reč prišla aj na plaváreň a zimný štadión
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Nedávno zasadali aj členovia Komisie mládeže a športu a rokovali o prioritách na najbližšie obdobie. Informovali o aktivitách, ktoré sa nedávno dokončili, alebo sú v najbližšom pláne.

Ihriská aj ovály

V prvom rade debatovali o prestrešení a modernizácii zimného štadióna. Ako informuje sala.sk, touto problematikou sa komisári už zaoberali a aktuálne je v procese riešenia. Ďalším projektom, ktorý mesto rozbehlo, bola výstavba detských ihrísk. Tento bod je spolovice naplnený. Plánované ihrisko na Ul. 8. mája neďaleko materskej školy je vybudované. Mestu na jeho vznik prispeli dotácie vo výške 37 000 eur z Programu rozvoja športu 2018. Je obkolesené mantinelmi aj osvetlením a vyložené umelým trávnikom. Členovia komisie rozpracúvajú návrhy na výstavbu ďalších multifunkčných ihrísk. Ako uviedli na rokovaní, premiérový bežecký ovál na Hornej ulici v Šali vyvolal túžbu iných škôl, aby aj oni mali takéto možnosti a ovály im vyrástli na ihriskách.

Podporia plaváreň

Okrem projektov sa členovia komisie zhodli aj na podpore prevádzky plavárne. „Mesto Šaľa pravidelne finančne podporovalo prevádzku krytej plavárne v areáli Duslo a.s. Šaľa do začiatku tohto roka, kedy bazén bol neplánovane zatvorený z technických príčin, pričom najväčší problém plavárne je  nevyhovujúca lanová strešná konštrukcia.  Mesto stále hľadá pomoc s opravou plavárne, aby sa čo najskôr mohla opäť otvoriť,“ uvádza sa v zápisnici na sala.sk.

Chýba investor

Nejasným zostáva dlhodobý plán na vybudovanie športovo-relaxačného 5, 5– hektárového areálu Šaľa-Jozefov. Ten by mal zahŕňať zimný štadión s golfovým ihriskom i pôvodné, dnes chátrajúce šalianske kúpalisko. Víťazný návrh predložila mestu architektonická firma z Košíc ešte v roku 2016 a jeho súčasťou má byť lezecká stena, vodný svet aj penzión či moderný zimný štadión. Podľa aktuálnych informácií mesto stále nemá na stole ponuku od vhodného investora.

Cez dotácie

Tŕňom v päte šalianskeho športu je aj mestská športová hala a kolkáreň. Obom objektom by mohla pomôcť modernizácia, ktorú schvaľujú aj členovia komisie mládeže a športu. Čo sa týka športu v meste, komisia víta jeho podporu zo strany mesta prostredníctvom dotácií.

Príjemný lesopark

V neposlednom rade členovia komisie pri MsZ zhodnotili aj to, čo sa v nedávnej dobe podarilo mestu uskutočniť. Patrí tu projekt revitalizácie lesoparku. Zásahmi odborníkov prišlo k jeho presvetleniu. "Zarastený a neupravený les sa postupne stáva atraktívnym miestom pre širokú verejnosť, ktorá môže tráviť svoj voľný čas priamo v prírode a v blízkosti rieky Váh.  Boli preriedené náletové dreviny a porasty, odstránené vysušené a chorobami napadnuté stromy, a tak zdravé stromy získali väčší priestor pre svoj vegetačný rast. Pribudli nové lavičky, smetné koše a zlepšili sa podmienky na športovanie,“ uvádza sa v zápisnici.

Venčoviská

Novinkou bolo vybudovanie venčoviska pre psov na Novomeského ulici v Šali. Členovia komisie rokovali aj o možnostiach, kde by mohli vyrásť podobné miesta na výbeh psov pod dohľadom ich majiteľov v oplotenom areáli. Uzatvorený areál s lavičkami a smetným košom využívajú nadšení psíčkari. V pláne bude mapovanie ďalších miest, kde by mohli venčoviská vyrásť.

V prílohe si pozrite fotografie zo šalianskeho venčoviska na Novomeského ulici.

Foto: ilustračné

FOTO, V Šali jepriestor pre milovníkov psov: Venčoviskom vyriešili problémy
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM