Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali pribudnú nájomné byty: Prvé by mali dokončiť už koncom jari

S prácami začali na jeseň tohto roku. V súčasnosti sa už na dvoch bytovkách stavia skelet prvých troch poschodí.

Ilustračný obrázok k článku V Šali pribudnú nájomné byty: Prvé by mali dokončiť už koncom jari
Foto: Zlatica Gregorová

Stavbári pracujú aj na treťom objekte, v ktorom bude 116 bytov. Celkové náklady na výstavbu sú vyčíslené na 6,5 milióna eur. Kúpu bytov bude mesto financovať najmä z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania, čiastočne aj z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Aj trojizbové byty

V troch bytových domoch budú jeden-, dvoj- a trojizbové byty. „Môže nás len tešiť, že snaženie investora pri výstavbe je zatiaľ v súlade s našimi očakávaniami,“ povedal primátor Šale Jozef Belický. Mesto plánuje prevziať prvých 34 bytov už koncom jari 2018. Objekt so 116 bytovými jednotkami by mohol byť dokončený a odovzdaný na jeseň.

Postavia aj vo Veči

„Záujem o nájomné byty je veľký, správcovská spoločnosť Bytkomfort eviduje niekoľkonásobne viac žiadostí, než bude počet bytov,“ uviedla Erika Kollerová z mestského úradu. Ako doplnila, v meste pribudnú aj byty, ktoré stavajú súkromní investori. Približne 35 bytových jednotiek pribudne v budove na takzvanom Mexikoplace, ďalších 24 bytov by malo vzniknúť v mestskej časti Veča. Na výstavbu 91 rodinných domov sú pripravené pozemky v novej lokalite za Strednou odbornou školou v Šali.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM