Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali pomáhali aktivační pracovníci: Ochotu prejavilo len pár ľudí, FOTO

Okolie svojho domu sa snaží každý človek udržiavať podľa potreby. Nájdu sa i takí občania, ktorí sa do takých aktivít zapájajú často.

Ilustračný obrázok k článku V Šali pomáhali aktivační pracovníci: Ochotu prejavilo len pár ľudí, FOTO
Zdroj: Mesto Šaľa

V rámci jarných, jesenných a potrebných upratovaní svojho okolia sú na tom podobne i majitelia bytových domov. Tí si zvyknú urobiť spoločnú brigádu. V meste teraz vypukol čistiaci ošiaľ, aby mesto privítalo návštevníkov, ako sa patrí.

Šaliansky jarmok

V meste Šaľa sa onedlho zaplní pešia zóna pri príležitosti blížiaceho sa Šalianskeho jarmoku. V tomto období tu prúdi o niečo viac návštevníkov ako zvyčajne i preto sa kompetentní zo šalianskej radnice rozhodli, že ich privítajú v príjemnom prostredí v centre mesta.

Odpracovaná dávka

Pred nedávnom sa rozbehli do Budovateľskej ulice v Šali pracovníčky mesta Eva a Katka, ale aj občania, ktorí nechcú sedieť len tak, so založenými rukami. Prišli si takto odpracovať dávku v hmotnej núdzi. „Stovky ľudí sú oprávnení poberať dávku v hmotnej núdzi aj v Šali, no len hŕstka je ochotná si štátnu pomoc odpracovať. V utorok sa chytili práce a vyčistili spolu s dvoma zamestnankyňami mesta Budovateľskú ulicu. Keďže tu parkujú autá, bola potrebná súčinnosť obyvateľov. Letákmi a tabuľami boli už niekoľko dní vopred upozorňovaní na pripravovanú brigádu,“ skonštatovala hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Do čistiacich prác sa aktivisti mohli pustiť až po 8.00 hod. Dovtedy tam ešte bolo rušno. Na vytrhávanie buriny na okrajoch cesty a chodníkoch pracovníci použili výlučne svoje ruky. Aby ich však aspoň trochu ušetrili, po dokončení prác im ich dielo pomohli vyšperkovať pomocné mechanizmy.

Rýchla rota

Brigáda pokračovala i v stredu 20. júna 2018. „Rýchla rota pokračovala s čistením na pešej zóne, aby si obyvatelia a návštevníci mohli užiť blížiaci sa Šaliansky jarmok v plnej paráde,“ dodala hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

V Šali pomáhali aktivační pracovníci: Ochotu prejavilo len pár ľudí, FOTO
15
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM