Správy

V Šali plánujú obnoviť prevádzku kúpaliska: Pripravujú rekonštrukciu za dva milióny eur

Zdá sa, že si opäť užijeme letné radovánky. Mesto Šaľa by malo mať opäť funkčné kúpalisko.

Ilustračný obrázok k článku V Šali plánujú obnoviť prevádzku kúpaliska: Pripravujú rekonštrukciu za dva milióny eur
Foto: Zlatica Gregorová / Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť ewia pripravuje komplexnú rekonštrukciu súčasného areálu kúpaliska, ktoré je od roku 1997 zatvorené. Náklady na rekonštrukciu sú vyčíslené na 2 milióny eur.

„Prvým krokom bola príprava vizualizácií areálu a v súčasnosti intenzívne pracujeme na príprave projektovej dokumentácie. Po všetkých administratívnych povoleniach by sme chceli už budúci rok začať so samotnou rekonštrukciou,“ uviedol prevádzkový riaditeľ spoločnosti ewia Michal Smolák.

Šalianske kúpalisko má vlastný geotermálny vrt a jediným vlastníkom pozemkov je od roku 2008 mesto Šaľa.

Mestu sa podarilo získať pozemky zámenou s pôvodným majiteľom. Samospráva však zatiaľ nedokázala nájsť na revitalizáciu kúpaliska dostatok finančných prostriedkov.

Zrekonštruované letné kúpalisko plánuje investor sprístupniť pre verejnosť počas letnej sezóny 2023. V prvej etape projektu budú môcť návštevníci využívať tri bazény – plavecký, junior a detský bazén.

Kúpalisko v Šali bolo postavené v roku 1969, do prevádzky bolo uvedené v nasledujúcom roku. Vonkajší veľký bazén olympijských rozmerov mal skokanský mostík, okrem neho mali návštevníci k dispozícii malý a detský bazén. Kúpalisko bolo funkčné do roku 1996, v súčasnosti už areál neslúži svojmu účelu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Viac informácií zo Šale a okolia

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM