Zlatica Gregorová Iné športy

V Šali padol ďalší rekord: Štafetu zaplávalo skoro šesťstošesťdesiat účastníkov!

Jubilejný ročník športového podujatia "Zaplávajme spolu čo najďalej" sa skončil. Na svoje si prišli všetci milovníci vody.

Ilustračný obrázok k článku V Šali padol ďalší rekord: Štafetu zaplávalo skoro šesťstošesťdesiat účastníkov!
Foto: Zlatica Gregorová

Zúčastniť sa ho mohol ktokoľvek. Dopoludnie patrilo deťom a žiakom základných škôl, popoludnie zase bolo určené verejnosti. Ako poctu k okrúhlinám podujatia ste vo vestibule plavárne mohli vidieť aj namaľované obrázky s touto tematikou od žiakov základných škôl.

Zdravý životný štýl

10. ročník akcie sa konal 24. mája 2018 v priestoroch šalianskej plavárne neďaleko Dusla Šaľa, a.s. V prípade, že ste po doplávaní nahlásili dĺžku svojho úseku, ten bol zaznamenaný kvôli celkovej evidencii. Organizátorom podujatia je Mesto Šaľa - Komisia životného prostredia, verejného poriadku a bezpečnosti pri MsZ v Šali a Aquasport Šaľa. Hlavným mottom plaveckej štafety je „športom za zdravý životný štýl, nie drogám a fajčeniu. Je to aj usmernenie mládeži, akým smerom sa majú uberať,“ uviedol pre náš portál organizátor a predseda komisie Peter Gomboš.

So sčítaním všetkých preplávaných kilometrov skončili organizátori až po skončení podujatia, po polnoci. „Na jubilejnom desiatom ročníku štafety „Zaplávajme spoločne čo najďalej“ sme zaznamenali sme nový rekord. V dopoludňajších hodinách sa do štafety zapojilo celkom 16 škôl nielen zo Šale ale aj z blízkeho okolia, napr. ZŠ Sládkovičovo,pla­vecký klub Trnava,Hájske, Horná Kráľová, Močenok, ba aj žiaci zo ZŚ Vracov u Hodonína,ktorý boli v rámci družby v Močenku.  Akciu prišiel svojou účasťou podporiť aj majster sveta v pľutvovom plávaní Ádam Bukor z Galanty,“ skonštatovali Peter Gomboš a Marián Šperka.

Prekonali rekord

Ako nás organizátori informovali, rekord v roku 2016 bol 590 účastníkov a 726 km a 122 metrov. Nový rekord z 24.5.2018 je 658 účastníkov a 749 km a 350 metrov. V tomto roku sa teda do podujatia zapojilo o 68 účastníkov viac a spoločne zaplávali o 23 km a 228 metrov viac ako predvlani.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM