Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali padli návrhy na významné ocenenia mesta: Poslanci ich budú schvaľovať

Opäť mohli obyvatelia nášho mesta navrhnúť radnici niekoho, kto si podľa nich zaslúži cenu za výnimočný počin. Ktokoľvek mohol zaslať svoj tip.

Ilustračný obrázok k článku V Šali padli návrhy na významné ocenenia mesta: Poslanci ich budú schvaľovať
Foto: Zlatica Gregorová

I tento rok ste mohli prísť s osobnosťou, ktorá by mohla získať Čestné občianstvo mesta Šaľa alebo Cenu mesta Šaľa.

Tri návrhy

Ocenenia dotyční preberajú na základe návrhov, ktoré schvaľujú poslanci mestského zastupiteľstva. Komisia pre udeľovanie ocenení mesta Šaľa odporučila jeden návrh na udelenie ocenenia „Čestné občianstvo mesta Šaľa“ a dva návrhy na udelenie ocenenia „Cena mesta Šaľa“. Poslanci sa nimi budú zaoberať na najbližšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Šali 25. októbra 2018.

Čestné občianstvo

Podľa členov komisie, by mal „Čestné občianstvo mesta Šaľa“ získať Svetozár Hikkel. A to „za významné zásluhy pri zviditeľňovaní a propagácii mesta Šaľa na Slovensku a v zahraničí, pri zachovávaní jazykových a kultúrnych hodnôt Slovákov a za zvyšovanie kultúrneho povedomia našich detí a detí zahraničných Slovákov,“ uvádza Mesto Šaľa.

„Cena mesta Šaľa“ by podľa návrhu členov komisie mala pripadnúť Karolovi Šormanovi – in memoriam. Bolo by to ocenenie jeho dlhoročnej činnosti v oblasti hudby a taktiež preto, že sa významne podieľal na výchove mladých hudobníkov. Karol Šorman by si cenu zaslúžil aj za propagáciu a zviditeľňovanie mesta Šaľa na Slovensku a v zahraničí.

Cena mesta Šaľa

Tretím adeptom na ocenenie je Alexander Melicher. Podľa návrhu komisie by si „Cenu mesta Šaľa“ zaslúžil „za dlhodobú spoluprácu s Gymnáziom Juraja Fándlyho v Šali, celoživotnú prácu a mimoriadne výsledky celoštátneho i medzinárodného významu dosiahnuté  vo výchovno-vzdelávacom procese, na úseku starostlivosti o deti, mládež a šport a za zviditeľňovanie mesta Šaľa“,informuje sala.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM