Zlatica Gregorová Kultúra

V Šali otvorili výstavu: Obdivovať môžeme fotografickú tvorbu Ervina Barcziho

V Šali nie je núdza o množstvo šikovných umelcov. Tých, s fotoaparátmi na krku nevynímajúc. Niektorí sa ním živia, iní fotia len tak, pre radosť.

Ilustračný obrázok k článku V Šali otvorili výstavu: Obdivovať môžeme fotografickú tvorbu Ervina Barcziho
16
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Medzi šalianskych fotografov, ktorí patria k tej druhej skupine patrí Ervin Barczi. Vo štvrtok 2. februára 2017 vernisážou otvorili výstavu jeho fotografií.

Ervin Barczi je Šaľan, ktorý je členom Fotoklubu pri MsKS Galanta a dušou i muzikant. Ako sám hovorí, fotenie ho začalo baviť ešte na strednej škole. Po viacerých rokoch, ktoré strávil hraním v rockovej kapele, potreboval vypustiť paru a dal sa vo väčšej miere na fotografovanie. Neskôr mu už úplne prepadol. Od roku 2010 je členom spomínaného fotoklubu.

V úvode vernisáže hostí privítal čestný prezident spomínaného klubu Jozef Keppert. Ten povedal o Ervinovi Barczim, že vie svojimi fotografiami vyjadriť svoje myšlienky. Počas vernisáže sa návštevníkom prihovoril i sám autor. Poďakoval členom klubu, svojej rodine za podporu pri realizácii svojej záľuby i majiteľovi galérie Focesa, Igorovi Boháčovi za priateľstvo a spoluprácu.

V sprievodnom programe vystúpili hudobníci – Nancy Čörgöová a Marco Vlasák hrou na klavíri a František Ferienčík hrou na husle. Po úvodných slovách sa už hostia rozpŕchli do priestoru potešiť sa umeleckými dielami Ervina Barcziho.

Výstavu si v galérii Focesa v Šali môžete pozrieť do konca marca 2017.

V Šali otvorili výstavu: Fotografickú tvorbu Ervina Barcziho
16
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM