Zlatica Gregorová Samospráva

V Šali opäť podporia dobré nápady: Môžete sa zapojiť so svojim projektom

Aj v tomto roku bude možné získať financie na uskutočnenie šikovného návrhu. Obyvatelia mesta sa môžu vrhnúť na vymýšľanie toho, čo Šali osoží.

Ilustračný obrázok k článku V Šali opäť podporia dobré nápady: Môžete sa zapojiť so svojim projektom
Foto: Zlatica Gregorová

Odvtedy, čo Mesto Šaľa ponúka možnosť spolupracovať na projekte, sa veľa papierových návrhov pretavilo do reality a dnes už v meste zrevitalizovali viaceré zabudnuté zákutia. Zase prichádza ten čas, kedy sa môžete naplno realizovať v programe Prostredie pre život.

Skvelé nápady

Možno vás už dlhšie trápi pohľad na zanedbaný úsek zelene s rozpadnutými lavičkami, ktorý by mohol aj vďaka vám byť v budúcnosti príjemným miestom na relax a oddych. Alebo by ste chceli uskutočniť nápad, doteraz driemajúci na dne vašej zásuvky. Teraz je ten čas, dať všetkým dobrým myšlienkam vzlet.

Vlani napríklad šalianski poslanci podporili rozšírenie detských prvkov na ihriskách a taktiež zatraktívnenie sídliskového priestoru. Päť projektov tak dostalo zelenú a podporu v celkovej výške 5000 eur. Mestské zastupiteľstvo opäť schválilo pre rok 2018 výdavky v tejto výške a to na projekty, ktoré si spracujú priamo Šaľania. Žiadosť však pošlite najneskôr do 30. apríla 2018.

Navrhnite zlepšenie

„Proces realizácie Participatívneho rozpočtu prebieha tak, že skupiny obyvateľov (nie občianske združenia), alebo aj jednotlivci navrhnú projekty, ktoré by si želali realizovať s cieľom skrášlenia a zlepšenia podmienok  života v meste Šaľa. Sú to práve obyvatelia, ktorí navrhnú a spracujú projekt, pričom mestský úrad im bude nápomocný ako odborný poradca v tom, že vyhodnotí lokalitu v zmysle majetkových vzťahov, vhodnosť výberu lokality, reálnosť rozpočtu. Investícia by mala byť zameraná na rozvoj a skrášlenie mesta,“ uvádza vo výzve na predkladanie projektov Gabriela Braníková z referátu životného prostredia na MsÚ v Šali.

Ako to bude vyzerať?

Ak má váš projekt reálne kontúry, môžete ho doručiť buď osobne alebo poštou na adresu: Mesto Šaľa, Nám. Sv. Trojice, 15 Šaľa. V dokumentácii musia byť, podľa dostupných informácií, uvedené vaše kontaktné údaje a stručný popis navrhovaného projektu bez technických detailov, vhodné je aj doloženie vizualizácie a rozpočtu projektu. Vyhodnotenie bude prebiehať tak, že členovia hodnotiacej komisie, ktorých stanoví primátor mesta Šaľa, Jozef Belický, skontrolujú formality projektu ako aj celkové možnosti uskutočnenia vášho návrhu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM