Zlatica Gregorová Kultúra

V Šali odštartujú workshop pre výtvarníkov: Bude aj kurz patchworku

V priestoroch Kultúrneho strediska Večierka v Šali je vždy veselo. Stretávajú sa tu umelci, výtvarníci, keramikárky aj fotografi.

Ilustračný obrázok k článku V Šali odštartujú workshop pre výtvarníkov: Bude aj kurz patchworku
Foto: Zlatica Gregorová

Do strediska chodievajú aj ženy, ktorým učarovali kusy látok a vedia ich s fantáziou pospájať do rôznych obrazcov a vytvoriť tak neopakovateľné diela. Technika zvaná patchwork je už roky udomácnená aj v našich končinách a tak sa členky Klubu patchworku stretajú pravidelne i v našom meste, aby sa stále viac zaúčali do tajov tejto ručnej práce a tešili sa z výtvorov, ktoré neskôr môžu prezentovať na verejnosti.

Pre začiatočníčky

Onedlho sa bude konať aj ďalší Kurz patchworku pre začiatočníkov, ktorý sa začne 17. októbra 2018 o 16.30 hod. Viesť ho bude Mariana Horňáková. Kurzistiek býva, podľa slov referentky KS Večierka Kataríny Gáborovej, približne 5 – 6, aby mohli nerušene tvoriť a učiť sa. V klube je pre zmenu približne 15 členiek.

V Kultúrnom stredisku Večierka nebude núdza ani o ďalšie zaujímavé aktivity. Už 13. októbra 2018 sa od 9.00 do 17.00 hod. začne Workshop pre výtvarníkov. Lektorkou bude Ildikó Botková a jeho účastníci budú maľovať na hodváb prírodnými farbami. Vytvoria tak spolu zaujímavé tašky aj šatky.

Na hodváb

Ešte jeden zaujímavý deň sa bude konať 20. októbra 2018 v KS Večierka v Šali. Opäť od 9.00 do 17.00 hod. sa v priestoroch ateliéru bude tvoriť. Ako nám prezradila Katarína Gáborová, „pod dohľadom Ľubky Mázikovej budú účastníci Workshopu vytvárať Reliéfny obraz a skúšať aplikáciu technického stužovania. Oba dni budú účastníkmi naši dôchodcovia, ktorí k nám pravidelne chodievajú a tvoria.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM