Zlatica Gregorová Kultúra

V Šali odštartujú Multifest: Pestrou zmesou hudby a tanca oslávia Sviatok práce

Onedlho si v kalendári nalistujeme ďalší mesiac. Ani sme sa nenazdali a začne sa máj.

Ilustračný obrázok k článku V Šali odštartujú Multifest: Pestrou zmesou hudby a tanca oslávia Sviatok práce
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Typický pestrou prírodou a voňavými kvetmi či stromami ponúka radosť na pohľad aj v duši. Každoročne sa pri príležitosti tohto mesiaca konajú prvomájové oslavy. Dávnejšie malé deti zobrali do rúk mávadlá a oslavovali Sviatok práce, ktorý má svoj význam v každej dobe. Súčasťou dlhých sprievodov boli aj alegorické vozy, ktoré slávnostne vyzdobili pracujúci a tak reprezentovali svoj podnik.

Prvomájový Multifest

V súčasnosti sa už sprievody nekonajú, zato však prácu oslavujeme naďalej. Najčastejšie sa konajú spoločenské podujatia spojené so zábavou. V Šali sa bude pri tejto príležitosti konať Prvomájový Multifest. Organizačne sa na ňom podieľa Mesto Šaľa a Mestské kultúrne stredisko Šaľa. Konať sa bude 1. mája 2019 od 14.00 hod. v amfiteátri Šaľa.

Od 14.00 hod. sa návštevníkom predstavia Mažoretky Kontess zo Základnej umeleckej školy Šaľa. Po tridsaťminútovom programe ich na pódiu vystriedajú deti z Folklórneho súboru Šaľanček aj členovia FS Šaľan. Podujatie bude pokračovať na ľudovú nôtu i naďalej. Od 15.45 hod. svoje umenie predvedie Cimbalová hudba Kotlárovci.

Tango aj rock

Moderátorka Michaela Kertészová po skončení ich vystúpenia uvedie primátora Šale Jozefa Belického, ktorý sa prihovorí publiku o 16.45 hod. Ľudovú zábavu rozprúdi AT Band o 17.30 hod. Organizátori mysleli aj priaznivcov nestarnúcich slovenských hitov. Zoskupenie Slovak Tango prinesie do Šale závan minulého storočia a piesne z 30.- 50. rokov. Posledným vystúpením prvomájového Multifestu bude Pop Rock Saxana Band so začiatkom o 20.30 hod.

Pozrite si zábery z jarmočnej atmosféry v amfiteátri Šaľa v roku 2017.

Foto: ilustračné

Jarmočná atmosféra v amfíku: Súzvuk tanca, spevu a dobrej nálady
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM